Új-Mexikó Díj – kezdés 12 órakor

November első ügető versenynapján, nyolc izgalmas futammal várja a Kincsem Park, a fogadni vágyókat. A belépés továbbra is díjtalan, viszont a kezdés a megszokottól eltérően, 12 órára került.

A versenynap a fordulóstartos Unoka Díjjal fog kezdődni 12 órakor, ahol a sárga herélt, El Valle Sagrado menetelhet tovább, és szerezhet egy újabb győzelmet. Legnagyobb ellenfele vélhetően, az egy évvel idősebb, Count Basie AT lehet, akinek nyári formái igen ígéretesek, ha tudja hozni most is, megszorongathatja a favoritot. A kihagyás utáni első startjára készülő Compact Boy bizonyosan többet tudhat, mint amit a próbafutamban mutatott, számolni kell az ő jó szereplésével is.

Fél órával később már az Uffizi Hendikep következik, amely majdnem teltházas mezőnnyel indul. Nagy Ferenc II. akár már a nap elején duplázhat, hiszen másik idomítottja, Pálinka nagyon kerülgeti a célt, talán most haza is tud érni. Azonban többen is megnehezíthetik az első esély dolgát, hiszen Wonderchild-ot idomárja, Goran Zolnaji kezében, a lassan önmagára találó Blazing Speedet Fejszés Kittivel, és a múltheti ezüstérme után, Bizony ámot Fazekas Andreával sem szabad kihagynia a fogadóknak.

A nap harmadik futamában kilencen állnak majd starthoz, akiket 13 órakor fog elindítani a starter, az 1900 méteres távon. Szinte az egész mezőny ugyan azon képességgel rendelkezik, így nehéz egy esélyes lovat kiemelni, de talán Démosz az, aki megszerezheti élete első sikerét. Deadpool új tréningből, második startjára remek javulást mutatott, akár itt haza is érhet, csakúgy, mint Daniella Drift, aki most idomárja kezében fog indulni. Dobogóra esélyes ló még Donna is, hogy ha nem hibázik.

A következő futam, az Ügyvivő Hendikep lesz, ahol ismét kilenc ló áll majd starthoz, 13:30-kor. Timoko R.L. mostanában nem igazán ért küzdelembe, de ebben a mezőnyben már a győzelem egyik várományosa lehet. Aslaug Princess folyamatosan jól teljesít, így, ha a szerencse is végre mellé áll, nyerhetne is. Csakúgy, mint Farinelli, aki jó szezont tudhat maga mögött, és ha rendesen körbe megy, számolni kell vele is. Ambrosia Gielle sem a megbízhatóság mintaképe, azonban képesség van benne, amivel felérhetne a dobogóra.

Fél órával később, már a napi főfutam következik, az Új-Mexikó Díj, ahol igen kis mezőny jött össze, viszont eléggé gyors lefutású versenyre van kilátás, hiszen a többszörös pályarekorder, Bobby Fischer megszerezheti idei nyolcadik sikerét. Legutóbb Benji és Bűbájos együtt futott egy napi főversenyben, és nagyon szoros küzdelemben voltak a győzelemért, amelyből utóbbi jött ki jobban, így talán Benji, most visszavághat ebben a futamban, és szerezheti meg a jobb pénzdíjas helyezést, Bűbájos elől.

A nap hatodik futama az Urido Hendikep lesz, amelyet 14:30-kor fognak indítani. Balerina R. legutóbb már haza tudott érni, ugyan azzal a formájával, folytathatja nyerő szériáját. Villeneuve nem futott augusztus óta, azonban tudásával megnehezítheti a favorit dolgát. Amaru Shakur sem az igazi mostanában, azonban korrigálta legutóbbi hibáját, így képessége, akár a dobogó alsó fokáig is elrepítheti.

A 15 órai Utalványozó Díjban is aprócska mezőny áll starthoz, de cserébe, igen jó képességű ügetők fognak versenyezni a győzelemért. Csábító R. két hete is remekelt, azzal a formájával itt is jó eséllyel indul, csakúgy, mint Creatine, aki idén látszik beérni, és egyre biztosabb jármódúvá válni, így az ő elsősége sem lenne meglepetés. Carlos Fox hatodikként is hozta átlagát, így itt is fizethetnek rá.

A nap utolsó futamát, az Ureáz Hendikep 15:30-kor fogják indítani, ahol a továbbra is remek beállítású, Valentino arathat egy újabb győzelmet. Legnagyobb ellenfele a többszörös helyezett, Berill Lady lehet. Dobogós eséllyel indul még az örökös esélyes Zara Mia és a kihagyás utáni második startjára készülő Ügyeske is.

SHARE THIS