/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Benkő Ádám kapta a Talent Díjat

Lassan egy évtizede kerül odaítélésre a fiatal lovasok számára a Talent Díj. Ötletgazdája Pörsök Péter futtató, aki a Versenyszervező egyetértésével és támogatásával a galopp szezon végéhez közeledve díjazza a legtehetségesebbek egyikét. Minden évben csak egy lovas kaphatja meg az elismerést és az értékes ajándékot, idén sem volt könnyű választani, több kiváló teljesítmény nyújtó lovas közül ezúttal Benkő Ádámra esett a választás, aki mind síkon, mind gáton bizonyította rátermettségét.



Nagyon jó szezont tudhatsz magad mögött, sok versenyben meg tudtad mutatni, hogy mennyit fejlődtél és a győzelmek, valamint a jó helyezések sem maradtak el. Hogyan kerültek a lovak az életedbe? Hol tanultál lovagolni?

Lovas családba születtem, a szüleim és a bátyám is évtizedekig a galoppon dolgozott. Gyakorlatilag beleszülettem ebbe a világba, a lovak szeretete már egész kicsi koromban kialakult. Nagyjából 15 éves lehettem, amikor Kovács Sándor istállójába kerültem, ekkor kezdtem rendszeresen munkában lovagolni és komolyabban foglalkozni a szakmával.

 

Hogyan értékeled a 2022-es szezont? Mi volt a fő célkitűzésed?

Azt gondolom az idei szezon pályafutásom legjobb éve. Célul tűztem ki, hogy minél több versenyben tudjak lovagolni, és minél több sikert érjek el.

Mit gondolsz miben sikerült javulnod az előző szezonodhoz képest? Mi motivál arra, hogy jobb legyél?

Szerintem fejben sokat fejlődtem, jobban tudok koncentrálni és igyekszem jobban átlátni a versenyeket is. Szerencsére egyre többet lovagolok, nagyon motivál a tulajdonosok és az istálló bizalma, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Igyekszem a maximumot kihozni magamból és a lovakból is mind munkában, mind versenyben.

 

Melyik istálló csapatát erősíted? Ki inspirál?

Farkas Levente istállójában dolgozom, sok erőt ad a csapat, valamint a szüleim, kiváltképp édesanyám.

Van példaképed?

James Doyle munkássága és tehetsége nagyon inspiráló, őt tekintem példaképemnek.

 

Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb győzelmed?

A legutóbbi nagy örömöt okozott, Mouraria komoly küzdelem elhozta a várva-várt sikert a csapat számára.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően? Mi a célod a következő szezonban, illetve hosszabb távon?

Szeretnék minél több sikert elérni, nagyobb versenyekben lovagolni és a jövőben elérni, hogy hazai szinten a legjobbak között lehessek.

SHARE THIS