/ by /   A nap híre / 0 comments

Harc a championátusért

Izgalmasnak és sorsdöntőnek ígérkezik a galopp szezon utolsó versenynapja, november 27-én eldől, hogy ki lesz idén a bajnok. Komoly küzdelem alakult ki, a három éllovas közül pedig bárki esélyes, hogy a tabella élére kerüljön, és ezzel begyűjtse a champion címet is.

A szabályok szerint, a hazai győzelmek mellett, a magyar tréningben álló lovakkal elért sikerek is beleszámítódnak versenybe. Georgiev tavasszal nyert Pozsonyban President nyergében, ezért van neki jelenleg 27 sikere.

Kezdés vasárnap 11:00 órakor!

A szezonzáró versenynap előtt a legtöbb kérdés már eldőlt, legalábbis ami a különböző kategóriák bajnokait illeti, talán a legfontosabb rivalizálás azonban még nyitott és nagyon izgalmas csatát ígér!

A lovasok toplistáját jelenleg ifj. Kozma István vezeti 28 győzelemmel, mögötte Stanislav Georgiev áll szorosan, 27 sikerrel (melyből egyet a magyar idomítású President nyergében szerzett még tavasszal, Pozsonyban), őt pedig Suták Csenge követi 26 idei elsőséggel. Az év utolsó vasárnapi galopp napján hármójuk közül még bárki felérhet a csúcsra, érdemes ilyen szemmel is figyelni a kilenc kora délutáni futamot. Tegyük hozzá természetesen azt is, hogy december 31-ig bezárólag, magyar idomítású lóval esetlegesen külföldi pályákon szerzett győzelem még beleszámít a statisztikába!

ifj. Kozma István másodosztályban, kérdés, hogy a magas súly mennyire nyomja el, a rövid táv ebből a szempontból áthidalhatónak tűnik. Dame Shelby szinte biztosan erős ellenfele lesz a favoritnak a harmadik futamban, a négyéves eddig még nem volt „megkérdezve”, jónéhány kilóval tudhat többet, mint ami a neve mellett szerepel. Akatchi első versenyére ké- szül, a hírek szerint kissé ideges természetű, de jó képességű import, nem lenne váratlan még a sikere sem. May Grey Dancer és Secret Key talán inkább „csak” dobogós sansznak látszik, de az ő esetükben is benne van a pakliban egy kiemelkedő produkció. Összefoglalva, nála is simán elképzelhető akár három győzelem, reális lehet a címvédés, a Surprise of Easter – Dame Shelby és a Different Illusion – Voyager csata döntő lehet.

Stanislav Georgiev
9 lovaglás – Admirable Louvre, Bergspi- tze, Catch Me, Júlia, Gump, Liebeskind, Big Secret, Aprópénz, Rain Man
Többször volt már második a végelszámolásnál hazánk legeredményesebb hölgy lovasa, a papírforma alapján most is csak bravúrral érhet fel a csúcsra, Bár mind a kilenc futamban láthatjuk majd, a két nagy ellenféltől
7 lovaglás – Oba Hara, Insterburg, Dame Shelby, May Grey Dancer, Akatchi, Different Illusion, Secret Key

A 2016 óta regnáló bajnoknak egy győ- zelem a hátránya az összetettben, ami nem ledolgozhatatlan hátrány, a második helyek tekintetében ő áll a legjobban a három aspiráns közül. A fogadók örökös kedvence a program
eltérően nem látszik egyértelmű favorit az általa ült lovak között. Érdekesnek tűnik, hogy a jobb sanszú lovai inkább a nap végén érkeznek majd, Big Secret és Aprópénz a csikók között, az egész évben eredményes Rain Man pedig a szezonzáró hendikepben hozhat össze esetleg egy-egy győzelmet, kérdés, hogy addigra lesz-e még jelentősége a championátus szempontjából. Admirable Louvre, Bergspitze, a topon lévő Catch Me tipikusan a „bármi lehet” kategória, dobogóra reális az esélyük, de egyik esetben sem egyértelmű a nyerő esély. Liebeskind lehetne akár a mérleg nyelve is a Szunyogh István Emlékversenyben, amennyiben sikerülne vele megverni a két favoritot, közelebb kerülne az áhított cél. Júlia és Gump esetében aligha lehet szó győzelmi remé- nyekről, bár tudjuk, ez lóverseny, bármi elképzelhető!

Az első hét futamában ül nyeregbe, neki is jónéhány kitűnő esélyű lóval lesz lehetősége szaporítani az elsőségei számát. A Turf szerint Insterburg és Different Illusion is első esély a maga futamában, főleg utóbbi győzelme valószínűsíthető. Oba Hara némi klasszist képvisel.

SHARE THIS