/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

WGO Nagydíj

A múlt szombati versenynapon a WGO Nagydíj keretében összesen nyolc futamban álltak starthoz négylábú kedvenceink, sok újabb izgalmat és meglepetést hozva a népes szurkolói tábornak.

A napot 280m-en S3-as kategóriában kezdtük meg, ahol a Homokvihar Kennel és egyben a futam egyik legfiatalabb titánja, a mindössze 20 hónapos Gallardo élete második versenyén átvehette a nap első győztesének járó dísztakarót és elismerést.
Befutási ideje: 17.27 (S1)
Befutási sorrend: Gallardo (5) – Irokéz (3) – Google (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

S2-ben Devon mondhatni brillírozott, hiszen már szinte az első métereken átvette a vezetést a mezőny fölött és karrierje 11. versenyén egy csúcs szuper idővel végre dobogóra is állhatott.
Befutási ideje: 16.54 (S0)
Befutási sorrend: Devon (5) – Lutri (4) – Tornádó (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szegedi Istvánnak!

Az S1-es kategória győztese a nap egyik újonc agara Boogie, aki négy edzést követően most mutatkozott be először a Kincsem Park közönsége előtt, nem is akármilyen eredménnyel, hiszen öt rutinos versenytársát hagyta “kérdezés nélkül” maga mögött.
Befutási ideje: 16.85 (S0)
Befutási sorrend: Boogie (4) – Hurrikán (3) – Lee (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, Molnár Ágnesnek és trénerének, Ganyecz Mihálynak!

A nap utolsó 280m-es futamában S0 kategóriában öt szuper sprinter állt starthoz, köztük a pályacsúcs tartó és sorozatnyerő Bonnieval, aki ezúttal “emberére akadt” Komi személyében, hiszen a szezon nagy részét 480m-en versenyző agár ezúttal rövidtávon is bizonyított, és a nap legjobb 280-es idejével elhozta idei harmadik győzelmét.
Befutási ideje: 16.47 (S0)
Befutási sorrend: Komi (2) – Bonnie (5) – Iron Lady (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Duli Zsoltnak!

A 480m-es táv első futamában A1- es kategóriában a pályakezdő Siwa mindössze egy rövidtávú versenyt követően indult neki a 480m-es távnak, ahol egy óriási küzdelmet folytatva, a harmadik helyről küzdötte föl magát a célegyenesben, elhozva ezzel élete első győzelmét.
Befutási ideje: 29.48 (A0)
Befutási sorrend: Siwa (5) – Arya (6) – Dália (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének, Narcisa Izvorannak és Petz Lászlónak!

Az A0-s futamban a szintén újonc Boris gyakorlatilag már az első métereken átvette a vezetést rutinos társai felett és induló pályafutása második versenyén a legutóbbi ötödik helyezés után, most torony magasan nyerni tudott, méghozzá egy klasszishoz méltó idővel, ami egyben a nap legjobb 480m-es ideje is lett.
Befutási ideje: 28.49 (AA0)
Befutási sorrend: Boris (4) – Shine (5) – Tamo Bolt (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Gulyás Balásznak!

Az abszolút top nyíltosztályban ezúttal is két futam került megrendezésre. A AA0/A0-s kategória első megmérettetésében Pablo, aki a verseny túlnyomó részében kennel társával, Stacey-vel folytatta a legnagyobb küzdelmet, idei 16. versenyén végül elhozta a harmadik aranyérmet, ráadásul eddigi legjobb időeredményével.
Befutási ideje: 28.85 (AA0)
Befutási sorrend: Pablo (5) Stacey (3) – Mythic (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak és trénerének, Petz Ákosnak és Petz Lászlónak!

A nap utolsó futamában is csupa klasszis állt starthoz, akik közül ezúttal Tamo Blake volt az, aki mondhatni a start pillanatától állva hagyta a mezőnyt maga mögött és az egész távot magabiztos stílusban futotta le, ráadásul 0.01 század másodpercet javítva is saját legutóbbi győztes idején.
Befutási ideje: 28.91 (AA0)
Befutási sorrend: Tamo Blake (6) – Blue Bell (5) – Hero (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának dr. Komáromi Vikóriának és trénerének, Racsek Károlynak!

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS