Baka Hendikep és orosházi nap a szombati ügetőn

Az év utolsó jelentős versenyével, a Baka Hendikeppel nyitja az ügető a decemberi hónapot. Az első versenynapon kilenc izgalmas, tiszteletdíjas futam várja a Kincsem Parkba látogató közönséget, amelyet Orosháza városa és hozzátartozói ajánlottak fel a hajtóknak, tulajdonosoknak és idomároknak.

A belépés továbbra is díjtalan! A kezdés 11 órakor!

A szombati versenynap első, fordulóstartos futama, egykori Derby-és több nagydíjat nyerő, Tonnyó-ról lett elnevezve, amelyet 11 órakor fognak indítani. A kissé rutintalan mezőnyben az engedményeknek köszönhetően, többen is odaérhetnek a dobogóra, így nehéz rámutatni a nyerőre. Mégis legnagyobb esélye a győzelemre Daniella Drift-nek lehet, aki új segédhajtójával talán már eltudja veszíteni a nyeretlenségét. Downtown Girl M utoljára ismét hibázott, de ha ezt nem tenné. megnehezíthetné a favorit dolgát, csakúgy, mint Caddik LIW, aki két hete hasonló mezőnyt vert, ha hozza azt a formáját, ebben a futamban is döntőbe várható. A francia import, Idole de Crennes-nek az autóstart nem a kedvence, talán a forduló jobban tetsszhet neki, így, ha nem ugrik, meglepetést okozhat.

Fél órával később már a Gy+Gy Istálló Díja Hendikepet fogják futni, ahol a gyakran hibázó, Explosive Power lehet a favorit, hiszen legutóbb nagyon tudott javulni, és ha rendesen körbe ügeti a pályát, megviccelheti a társaságot. Ellenfele Winoc SB lehet, akit két hete pályaelhagyás miatt diszkvalifikáltak, azonban formájára nem volt panasz, valamint Blazing Speed, akinek igen esedékes már a győzelme, talán itt már hazaérhet.

A Kulik Farm Díja – Nyeretlen Kétévesek Versenye 12 órakor fog elstartolni, kilenc indulóval. El Diablo folyamatosan fejlődik és jön előre, ebben a mezőnyben már elveszítheti nyeretlenségét. Azonban figyelnie kell az új kézben induló Elegáns Hölgyre, aki a mezőny legmegbízhatóbb és rutinosabb ügetője. Emeli Sandé A.T. legutóbb hibázott, de előtte ígéretesen mozgott, ha nem ront, odaérhet a dobogóra. Éden Evo első versenyére készül, kvalifikációs ideje sem rossz, javulhat annyit, hogy egy jobb pénzdíjas helyezést elcsípjen.

A nap negyedik futama az Orosházi Lovas Egyesület Díja Hendikep lesz, amelyet 12:30-kor fognak indítani. Sok esélyes verseny, de Vitya kiemelendő, hiszen jelenlegi hajtójával, a nyári időszakban remek időket ügetett, amivel első esélyt képvisel. Atom Maki folyamatosan kiválóan teljesít, dobogós helyezéseit talán már egy győzelemre tudja váltani. Universal Boyt sem szabad hanyagolni, habár legutóbb váratlanul hibázott, azonban előtte lévő formáira nem lehet panasz. Ugyan ez igaz, Sziklaszirtre is, aki hosszútávon sem okozott csalódást, van rá esély, hogy itt elsőségre váltja beállítását.

A versenynap közepén, 13:00-kor érkezik Orosháza Város Nagydíja – Nagy László Emlékverseny, a napi főfutam. Öten is közel azonos esélyt képviselnek a hosszútávú versenyben, ahol Charming Boy Hajnal Tiborral behúzhatja idei hatodik sikerét. Bűbájos és Nagy Ferenc II. idei szezonjára nem lehet panasz, hiszen, ha nem hibázik megnehezítheti a favorit dolgát. Acélos Fiú múlthéten óriási hajrával lett bronzérmes, most idomárja, Juhász Balázs fogja hajtani, így vele is hasonló teljesítményre lehet képes.

Fél órával később a Kárai Trans Díja Hendikep kerül lefutásra, ahol a nap nyerőjének is titulált, Gigant Wings szerezheti meg idei harmadik sikerét. Számítani kell azonban a hűséges Utódló jó futására is, mivel könnyen megszaladhat annyira, hogy ne érjék utol. Velocity amatőrrel versenyezett mostanában, van olyan formája, amivel akár még nyerhetne is, csakúgy, mint Vanderle, aki legutóbb három hónapos kihagyás után futott, másodjára már jobb lehet, amivel egy dobogós helyezést is elérhet.

Az Orosházi Barátok-Horvát Dezső és Kőműves Ferenc Emlékversenyt 14 órakor fogják indítani. A futam favoritja az a Devoted lehet Csordás Emillel, aki múlthéten kishíján nyerni tudott, talán itt már sikerülhet neki. Cunami utoljára rettentő peches versenyt futott, ha jól alakul számára most minden, a favorit legnagyobb ellenfele lehet Komáromi Krisztinával. Chacha legutóbbi bronzérmes helye alapján, itt is hasonló teljesítményre lehet képes Hajnal Tiborral.

14:30-kor fogják indítani a versenynap legnagyobb díjazású versenyét, az extra hosszútávú Baka Hendikeppet. Bezique Va Bene új kézben indul, azonban két éve sikerült neki ezt a versenyt megnyernie, most is hasonló babérokra szeretne törni. Csakúgy, mint a Lingot AT, aki sokadik Baka Hendikepjére készül idomárjával, a favorit ellenfele lehet. Az alaptávról forduló Calvin, akár megszaladhat annyira, hogy ne érjék utol, persze, ha állja a távot.

Disney HR a 2021-es Baka Hendikep nyerője Juhász Balázzsal

 

A nap záró futama, az Alföld Gyöngye – Gyopárosfürdői Hendikep lesz, amelynek mezőnye várhatóan 15:00-kor fog elstartolni. Villeneuve legutóbb is igen könnyen ért haza, lehet benne annyi, hogy folytassa sorozatát. Saya Best CD három hete a messze távolból hajrázott és lett bronzérmes, előtte lévő formájával az első esély legnagyobb ellenfele lehetne. Ügyeske múlthéten éppen, hogy lecsúszott az a dobogó legfelső fokáról, így ebben a versenyben egy újabb jó helyezést szerezhet.

SHARE THIS