Emlékezetes Baka és orosházi versenynap

Az idei Baka Hendikep napi ügetőverseny valószínűleg sok szakmabeli számára felejthetetlen lesz, hiszen az ifjú segédhajtó, Hegedűs Tamás idei 10., életében pedig a 12. hajtói sikerét aratta Daniella Drift sulkyjában, majd következett Csordás Emil idomári és Pekker György tulajdonosi duplázása a 6. és 7. futamban, illetve Márton Lajos és a Gyolai istálló is két győzelmmel lett gazdagabb, amelyből az egyik, a Baka Hendikepben szerzett elsőség volt.

Gratulálunk minden résztvevőnek, aki hozzájárult ezekhez a sikerekhez!

A nap első futamát, ahogy a bevezetőben már kiemelésre került, a remek esélyű Daniella Drift aratta új vendéghajtójával, Hegedűs Tamással. Szoros csata volt a helyezésekért, amelyet végül Dreamer Mandich Richárddal, illetve Despasito Pásztás Attilával szereztek meg.

Fél órával később Lakatos Árpád Winoc SB-vel, valamint Szokola László Explosive Power-rel izgalmas hajrát mutatott, amelyből végül az előbb említett párosnak sikerült diadalmaskodnia. A dobogó alsó fokára jól hajrázva, Dulcinea del Toboso ért fel Tänczer Tamással.

A nap harmadik tiszteletdíjas futamban már a legifjabb ügetőké volt a főszerep, akik közül a remek esélyű, és most nem hibázó Emeli Sandé A.T. szerezte meg élete első győzelmét idomárjával, Ozsvár Zoltánnal. Az utolsó kanyarból kiérkezve El Diablo érkezett meg óriási lendülettel, és szerzett egy újabb értékes ezüstérmes helyet Juhász Balázzsal. A bronzérmet, a végére kissé elfáradó, Elegáns Hölgy szerezte meg Fazekas Imrével.

Az Orosházi Lovas Egyesület Díja Hendikepben elképesztő finist láthattunk Universal Boy és Swarovksi között, akik szinte a távoszloptól fej-fejt haladtak, de végül Universal Boynak és Márton Lajosnak sikerült visszavernie Balogh Berndett idomítottjának támadásait, így ő nyerte a futamot. A harmadik helyre a szintén esélyes, Sziklaszirt érkezett meg Komáromi Krisztina hajtásával.

A következő futam, már a napi főverseny, az Orosháza Város Nagydíja – Nagy László Emlékverseny volt, ahol Bűbájos realizálta remek esélyét, és nyerte a futamot idomárjával, Nagy Ferenc II.-vel. Mögötte a szokásos elképesztő hajrájával, Acélos Fiú lett a második helyezett Juhász Balázzsal, míg a bronzérmes helyre, a nagyot küzdő, Anybody érkezett meg Csordás Emillel.

Bűbájos (5) az Orosháza Város Díja – Nagy László Emlékversenyben, Nagy Ferenc II.-vel

 

Az Orosháza Város Nagydíja – Nagy László Emlékverseny díjazottjai: Nagy Ferenc II., Juhász Balázs és Csordás Emil

 

A nap hatodik futamában, a Kárai Trans Díja Hendikepben realizálta kedvező beállítását a nap nyerője Gigant Wings, és megszerezte ezzel idei harmadik sikerét, akit most Vezér Emese hajtott. A verseny lefolyása kicsit sem volt zavartalan Unipress hibája miatt, és többen is hibáztak, de a versenyben maradtak közül végül Velocity Lakatos Árpáddal, illetve Delicious Design Kárai Józseffel lettek a helyezettek.

Fél órával később Pekker György tulajdonosi kettős sikernek örülhetett, amely egyben Csordás Emil idomári dupláját is jelentette, hiszen most az általa hajtott, remek háromévest, Devoted-ot hajtva szerezte meg idei 10. hajtói sikerét. A későbbi nyerőt nagyon támadta a befutóban, a szintén jó esélyű Cunami Komáromi Krisztinával, de most meg kellett elégedniük az ezüstérmes hellyel. A dobogó alsó fokára, pedig Amaru Shakur és Kolozsi Sándor érkeztek meg.

A nap nyolcadik futama már az extra hosszútávú kiemelt verseny, a Baka Hendikep – Mikulásgyár Díj volt, ahol élete első sikerét aratta a Gyolai istálló négyéves heréltje, Calvin, Márton Lajossal a sulkyjában. Nagy csatában volt a győzelemért még ZimmeZoom is Fazekas Imrével, de támadásuk a második helyre volt csak elég. A bronzérmes helyet óriási hajrával Lingot AT szerezte meg, Juhász Balázzsal a sulkyjában.

A 2022-es Baka Hendikep – Mikulásgyár Díj nyerője, Calvin Márton Lajossal

 

A Baka Hendikep – Mikulásgyár Díj díjazottjai Márton Lajos és Gyolai Zoltán

A szombati ügető záró futama az Alföld Gyöngye – Gyopárosfürdői Hendikep volt, ahol szinte végig vezetett a remek esélyű Big Ben Pax Kolozsi Sándorral, de az utolsó 150 méteren utolérte őt a favorit, Villeneuve és a vártnál nehezebben, de végül ő nyerte a futamot Miskolcsik Valentinnel. A harmadik helyre a nagyot hajrázó, King’s Call érkezett meg Vezér Emesével.

A fotókat Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS