Ügetőszilveszter – kezdés 13:30-kor!

Tíz izgalmas ügető futam és remek programok várják a Kincsem Parkba látogató közönséget, az év egyik legemlékezetesebb versenynapján, az Ügetőszilveszteren. Az élő közvetítés a Kincsem Park online felületein kívül, a Sport 1 megtekinthető lesz majd!

Kezdés 13:30-kor!

A nap első futamában a 2023 World Athletics Championship Budapest Díját 13:30-kor fogják indítani, ahol tíz remek ügető fog starthoz állni. Közülük is a november végén, új egyéni rekordot futó, Discovery LW lehet a favorit, Kolozsi Lászlóval. Diófás remek időkkel tért vissza, ebben a mezőnyben mindenképpen dobogóra várható Varga Sándorral. Csakúgy, mint Kokomo Harley, akinek utolsó két versenye nem igazán sikerült, azonban előtte lévő formái igen bíztatóak voltak, most új kézben, Milan Kovacevic-csel indul. Márton Lajos idomítottja, Chesterfield két győzelem után érkezik, ha tudna még tovább javulni, harcban lehetne az elsőségért.

Fél órával később, már az Orbico Hungary Hendikep mezőnyét hívják az 1900 méteres startvonalhoz. A kissé startproblémás, Explosive Power képviseli a legjobb esélyt a futamban, hiszen öt nappal ezelőtt, gyenge starttal is remek időt tudott produkálni. Többen is harcban lehetnek a dobogós helyezésekért még, például Pálinka, akinek utolsó futását hanyagolni kell, viszont előtte folyamatosan hozta átlagát, amivel küzdelembe érhet. Esedékes már Blazing Speednek győzelme is, aki, ha nem ront, megnehezítheti a favorit dolgát, csakúgy, mint Baraka SS, aki múlthéten egy harmadik hellyel villantotta meg magát, így itt is döntőbe várható.

A nap harmadik futama, már az első „celeb-futam” lesz, a Hippodrom és Lovarda – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikep, ahol nyolcan fognak starthoz állni, 14:35-kor. Ezekben a versenyekben bármilyen befutási sorrend elképzelhető, de talán a legjobb eséllyel, a tavalyi évben a Bubik István Emlékversenyt megnyerő, Zoom Photo lehet a favorit, a rutinosnak mondható hajtójával, Petur Andrással. Universal Boy egy győzelemmel korrigálta hibáját, és a mezőny legtapasztaltabb hajtója, Epres Attila kezében indul, így remek kilátásaik vannak valamelyik dobogós helyezés elérésére. Utódló nyerni tudott öt nappal ezelőtt, ha tudja ismételni formáját, a favoritok nagy ellenfele lehet Vida Józseffel. Zaffiri rendszeres résztvevője ezeknek a versenyeknek, ő is egy dobogós helyezésben bízhat hajtójával, Szekeres Péterrel.

15:05-kor startol el a Kincsem Hungary Díjának remek képességű mezőnye, ahol idei kilencedik sikerét is megszerezheti a kiváló ötéves herélt, Bobby Fischer, idomárjával Juhász Balázzsal. Creatine sem produkált rosszabb évet, mint az előbb említett ügető, így, ha tudja hozni legjobbját, megnehezítheti a favorit dolgát, Hajnal Tiborral a sulkyjában. Dobogós helyezésben bízhat még a szintén remek évet záró ötéves kanca, Bűbájos, akit megszokott módon trénere, Nagy Ferenc II. kezében indul a versenyben. Acélos Fiú ismét javulni látszik, így harcban lehet a helyezésekért kedvenc hajtónőjével, Fazekas Andreával.

35 perccel később újabb hírességek állnak starthoz, a Traco – Bubik István Emlékverseny Hendikepben, ahol a tavalyi évben, a Zenthe Ferenc Emlékversenyt könnyen nyerte Ann Bella M és Bács Péter, így ebben a futamban is favorit esélyt képvisel párosuk. Ultimate Force több, mint egy hónapja nem futott, de akkori formáját, ha tudja hozni, a győzelemért is harcban lehet hajtójával, Török Olivérrel. Anna remek évet tudhat maga mögött, megvan a képessége hozzá, hogy a dobogó legfelső fokán végezzen hajtónőjével, Burucs Borbálával. Unigena Sun hosszú kihagyását követően a második versenyében már ígéretesen mozgott, ügyes hajtójával, Németh Gáborral mindenképpen egy helyezésben bízhatnak.

A nap hatodik futamában, a 16:15-ös indítású NÚSZ Díjban, az idén már öt versenyt nyerő Charming Boy, egy újabb győzelmet szerezhet idomárjával, Hajnal Tiborral. Az Őszi Kanca Díjban aratott sikere után is tudta hozni remek formáját My Dyla LV, így előnyére válhat ez a gyorsabb lefolyású verseny, és megszaladhat annyira, hogy elérjen egy dobogós helyezést trénerével, Kolozsi Lászlóval. Jó eséllyel indul még Big Ben Pax is Kolozsi Sándorral, aki, ha csak átlagát hozná, döntőbe várható, csakúgy, mint Ozsvár Zoltán kezében Csábító R., aki topformájával megnehezíthetné a favorit dolgát.

16:45-kor áll starthoz, 1800 méteren a Groupama Aréna Díjának mezőnye, ahol az utolsó két futására nyerni tudó, Aerodynamics megszerezheti zsinórban a harmadik sikerét Fazekas Imrével. A francia import, In Love Danover minden magyarországi futása alkalmával döntős volt, legutóbb az előbb említett ügető verte csak meg, talán visszavághat neki idomárjával, Juhász Balázzsal. Tekila először fut hazai tréningből, azonban idén megnyerte a Szerb Derbyt is, ahonnan pozitív doppingteszt miatt utólag diszkvalifikálták, de előző formái alapján döntőbe várható Varga Sándorral. Csikós utolsó futása alkalmával nem igazán ért küzdelembe, ha előtte lévő formáit ismétli, dobogós helyezésben bízhat megszokott hajtójával, Branko Skenderovic-csal.

Mint minden évben, izgalmas futamnak ígérkezik a Pintér Tamás „Oroszlán” Emlékverseny Hendikep, ahol kilenc tehetséges ügető áll starthoz 1800 méteren, 17:25-kor. Remek formáját tartani tudja Zente, aki ebben a futamban triplázásra készül hajtónőjével, Fejszés Kittivel. Uptown Boy M erősebb mezőnyben is dobogóra ért, így megnehezítheti a favorit dolgát, Miskolcsik Valentin hajtásában. Bonus RG és Vekas Zoltán legutóbb már begyűjtötte esedékes közös győzelmét, azonban attól egy kicsit még javulnia kéne ebben a futamban, hogy növelni tudja elsőségeinek a számát, de ettől függetlenül dobogós helyezésben bízhat párosuk. Csakúgy, mint Gigant Wings, aki legutóbb váratlanul hibázott, azonban korábbi formáival küzdelembe érhetne, most Vezér Emesével áll starthoz ebben a futamban.

35 perccel később, már a fordulóstartos, Lovaregyleti Díjat fogják futni, ahol utolsó két versenyét könnyen nyerő, Zante Font folytathatja nyerő szériáját trénere, Juhász Balázs kezében. Legnagyobb ellenfele az osztrák formák után induló Be Happy lehet Márton Lajossal. Grand Illusion november végi formájával megnehezítheti a két jó esélyű vetélytársának dolgát, a kilenc éves heréltet most is Nemanja Masic fog hajtani. Casino Royale-nak kedvező ez a típusú start, illetve folyamatosan döntős futásokat produkál, így most is az élmezőnyben köthet ki trénerével, Angyal Andorral.

A nap és az év záró futama, a Trimedio – B.Ú.É.K. 2023 Hendikep, ahol teltházas mezőny áll starthoz 18:35-kor. Sok esélyes mezőny, így szinte bárki megvillanhat, de talán mégis, a remek formában lévő, Inforgettable és Miskolcsik Valentin párosának sikere a legvalószínűbb. Aslaug Princess a megbízhatóság mintaképe, azonban a szerencse nem akar mellé állni, talán itt már összejöhet a győzelem neki kedvenc hajtónőjével, Fejszés Kittivel. Bezique Va Bene a Baka Hendikepben nem volt igazán önmaga, attól eltekintve, mindenképpen az esélyesek közé sorolandó idomárjával, Ifj. Döme Imrével. Eredményes szereplésére számítunk még Andy Baby-nek, aki trénere, Kolozsi László kezében indul, valamint a hosszútávon először futó Atom Makinak is, akit most Jelinek Zsolt fog hajtani.

SHARE THIS