Hihetetlen befutók napja az Ügetőszilveszteren

Hihetetlen tömeg, elképesztő hangulat és rettentő szoros befutók jellemezték az idei szilveszteri ügetőt. Sokak számára emlékezetes győzelmek és helyezések születtek, amelyekre boldogan fognak visszatekinteni, illetve erőt meríteni a 2023-as szezonra!

A nap első futamában, 2023 World Athletics Championships Budapest Díjában, nem várt könnyedséggel és remek idővel tudott nyerni, Kokomo Harley Milan Kovacevic-csel a sulkyjában. Három hosszal mögötte, a nagy favorit, Discovery LW új egyéni rekordban szerzett egy szép ezüstérmet idomárjával, Kolozsi Lászlóval, míg a dobogó alsó fokára a szintén formát futó, Diófás érkezett meg Varga Sándorral.

Kokomo Harley (Vasterbocheckpoint – Co Go Harley) nyerte a 2023 World Athletics Championships Budapest Díját, Milan Kovacevic-csel

 

Fél órával később, az Orbico Hungary Hendikepben is borult a papírforma, hiszen óriási küzdelem után, Bronz Boy és Budai Attila párosa tudta kicsikarni a győzelmet, ezzel leszorítva a második helyre Pálinkát, akit Nagy Ferenc II. hajtott. Harmadik helyre jó hajrával a favorit, Explosive Power ért fel Szokola László hajtásában.

Bronz Boy (Maximus Lindy – Golden Lady) – belső – sikerével zárult az Orbico Hungary Hendikep. Hajtója Budai Attila

 

A nap harmadik futama, már az első „celeb-futam”, a Hippodrom és Lovarda – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikep volt, ahol a meghívásos versenyekben már rutinosnak mondható, Zaffiri haladt át elsőként a célvonalon Szekeres Péterrel a sulkyjában. Mögöttük egy hosszra végzett a top favorit, Zoom Photo és Petur Andrással, míg a dobogó alsó fokára Utódló ügetett fel Vida Józseffel.

Zaffiri (Naglo – Chemise Cobra) és Szekeres Péter párosa nyerte a Hippodrom és Lovarda – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikeppet

 

A Kincsem Hungary Díjban realizálta remek esélyét Bobby Fischer és könnyű győzelmet aratott vendéghajtójával, Horváth Györggyel, amivel az ötéves herélt behúzta idei kilencedik sikerét is. Mögötte a szintén jó esélyű Bűbájos ért célba Nagy Ferenc II.-vel. míg némi meglepetésre Valerie AS ért célba harmadikként Kolozsi László hajtásában.

A Kincsem Hungary Díj nyerője Bobby Fischer (Miguel Duhamel – Izzy Star) Horváth Györggyel

 

A következő futam már a második „celeb-futam”, a Traco – Bubik István Emlékverseny Hendikep volt, ahol a favorit, Ann Bella M fölényes győzelmet aratott szilveszteri megszokott hajtójával, Bács Péterrel. Őt remekül zárkózva, Anna követte, akit Burucs Borbála hajtott, míg a dobogó alsó fokára óriási hajrával, Ultimate Force érkezett meg Török Olivérrel, leszorítva ezzel a negyedik helyre, a hősiesen védekező Australian Goldot, akit Eper Márton hajtott.

Ann Bella M (Cigar Dan – Malhana Serey) nyerte a Traco – Bubik István Emlékverseny Hendikeppet Bács Péterrel

 

A NÚSZ Díjban a favorit, Charming Boy korai hibáját követően a második esélyű, My Dyla LV aratott szép győzelmet idomárjával, Kolozsi Lászlóval. Ezzel leszorította a testvére, Kolozsi Sándor által hajtott Big Ben Paxot a második helyre. Harmadikként Csábító R. ért át a célvonalon Ozsvár Zoltánnal a sulkyjában.

My Dyla LV (Timoko – My Fair DL) – külső – és Kolozsi László sikerével zárult a NÚSZ Díj

 

A nap hetedik futama, a Groupama Aréna Díja is izgalmas befutóval ért véget, hiszen a francia import, In Love Danover remekül hajrázott a befutóban, csakúgy, mint a Hegedűs Tamás által hajtott Compact Boy, mindösszesen egy orrhossz döntött közöttük, amelyből végül, a Horváth György által hajtott fogat került ki győztesként. A dobogó alsó fokára az istállótárs, Aerodynamics ért fel Fazekas Imrével.

In Love Danover (Univers Love – Aventura Danover) és Horváth György közös győzelmével ért véget a Groupama Aréna Díj

 

Fél órával később állt starthoz a Pintér Tamás „Oroszlán” Emlékverseny Hendikep mezőnye, ahol favorit siker született, Zente és Fejszés Kitti révén. Mögöttük óriási hajrával zárkózott Gigant Wings Vezér Emesével, megszerezve ezzel az ezüstérmes helyet. Harmadikként, Firefly Shadow és Lakatos Csaba párosa haladt át a célvonalon.

Zente (Frullino Jet – Franciska) nyerte a Pintér Tamás “Oroszlán” Emlékverseny Hendikeppet Fejszés Kittivel

 

18 órakor indították a szilveszteri ügető legrangosabb futamát, a fordulóstartos, Tippmix – Lovaregyleti Díjat. Ebben a versenyben is a legesélyesebb ügető, Zante Font állhatott fel a dobogó legfelső fokára vendéghajtójával, Horváth Györgyyel. Második helyen Casino Royale és Angyal Andor párosa ért célba, míg harmadik helyre jól hajrázva, Grand Illusion ért fel Nemanja Masic-csal.

Zante Font (Quaker Jet – Life Together) és Horváth György sikerét hozta a Tippmix – Lovaregyleti Díj

 

A 2022-es év és egyben az ügetőszezon zárásaként, a Trimedio – BÚÉK 2023 Hendikeppet futották, teltházas mezőnnyel. A jó esélyt képviselő, most idomárja, Kolozsi László kezében versenyző, Andy Baby nyerte a futamot. Óriási csata volt a helyezésekért is, akik közül végül Bellini Fling és Farkas György párosa ért célba másodikként, leszorítva ezzel a dobogó alsó fokára, Papp Istvánt és Farya BD-t.

Andy Baby (Smok’n Lantern – Baby Yankee) és Kolozsi László szép győzelmével zárult a 2022-es ügetőszezon, a Trimedio – BÚÉK 2023 Hendikepben

Köszönjük a rengetek látogatónak, hogy velünk tartott az év utolsó napján, folytatás február 4-én, szombaton!

SHARE THIS