A legendás futam kvalifikált indulói 3.rész

A kvalifikált indulók közül egy kivételes tehetségű hatéves ügető kerül bemutatásra, aki az idei szezonban a negyedik, Prix Ténor de Baune és a hatodik, Prix de Belgique  előfutamot is megtudta nyerni. Pierre Belloche idomítottja, Horsey Dream (Scipion du Goutier – Bonanza du Closet) hároméves korában kezdte el versenykarrierjét és meglepő módon, csak 27 alkalommal állt starthoz. Azonban a statisztikáját tekintve mindenképpen pozitívum, hogy átlagosan minden második versenyét győzelemmel tudja zárni, hiszen eddig 14 elsőséget szerzett 2019-es kvalifikációját követően. Azonban hiába ez a magas győzelmi ráta, mivel életnyereménye mindösszesen 433 470 euróra rúg. Az Ecurie du Closet tulajdonában álló mén nem rég, tavaly novemberben futotta meg topját 2100 méteren, 1.10,1-es időt. Jean Marie Deschamps által tenyésztett ügető folyamatos fejlődésben és javulásban van, így jogosan készül zsinórban az ötödik győzelmére, ami a PDA futam trófeáját jelentheti számára.

Horsey Dream

 

Az ötödik előfutam nyerője, mondhatni “rendszeres” résztvevője a Prix d’ Amerique versenyeknek, aki nem más, mint a 10 éves kanca, Delia du Pommereux (Niky – Noune du Pommereux). A Prix de Bourgogne-ban aratott sikerével újra megfutotta élete legjobbját 2100 méterre, 1.09,6-os időt, ami a kanca korát tekintve elképesztő teljesítményre és tudásra vall. Sylvain Roger idomítottja ezt követően a hatodik kvalifikációs futamban már nem jutott szerephez, de ez nem halványítja el képességét egy jó szereplésre az idei PDA-ban. Noël Lolic tenyésztő-tulajdonos ügetőjének rutinját tükrözi 95 startja, 1 860 315 eurós életnyereménye, valamint négy PDA-s szereplése. Eddigi legjobb eredménye a 2021-es évben szerzett negyedik helye.

Delia du Pommereux

 

A Prix de Bourgogne második helyezettje is egy kivételes tehetséggel megáldott ügető, Flamme du Goutier (Ready Cash – Utopie du Goutier). Remek idővel lett dobogós az előbb említett kanca mögött, amivel beállította új egyéni rekordját. Thierry Duvaldestin másik idomítottja múlthéten vasárnap is megcsillogtatta tudását, de most nem sulkyban, hanem nyereg alatt, ugyanis könnyedén elszórta a mezőnyt a 2700 méter hosszú, 315 000 euróval dotált Prix de Cornulier-ben, Mathieu Mottierrel a nyergében. Az Ecurie Saint Martin tulajdonában álló, nyolcéves kancának 52 életstartjával eddig 1 594 840 eurót sikerült összeügetnie. Az S.C.E.A. des Bissons által tenyésztett ügetőnek egy héttel ezelőtti formáját tekintve reális esélye van egy jobb helyezés elérésére az idei Prix ‘d Amerique-ben.

Flamme du Goutier

 

Amint a cikk elején is említésre került a hatodik előfutam, a Prix de Belgique nyerője, így most annak a futamnak a második helyezettjének, Decoloration (Prince d’Espace – Maradadi Buissonay) bemutatására kerül sor. Jean Michel Baudouin 10 éves idomítottja remek tavalyi évet tudhat maga mögött, ami sikerült átvinnie a 2023-as szezonra is. A tréner tulajdonában lévő kancának rengeteg, szám szerint 105 futás van a lábában, amelyből 19 alkalommal sikerült nyernie, viszont ezzel “csak” 705 460 eurót szerzett, ami ebben a mezőnyben az életkorával párhuzamba vonva, igen csekélynek számít.

Decoloration

 

Végül, de nem utolsó sorban, a Prix de Belgique harmadik helyezettjének karrierje kerül fókuszba. Philippe Allaire tulajdonos idomításában lévő hatéves mén, Hohneck (Royal Dream – Caranca) már a tavalyi évben is részt vett a PDA-ban, ahol remek időben, az ötödik helyen ért célba. Jean Pierre Guay által tenyésztett mén karrierje során 44-szer állt starthoz, ahol 18 alkalommal tudott elsőként áthaladni a célvonalon, amivel igen szép életnyereményt sikerült szereznie, 1 273 190 eurót.

Hohneck

 

Fotók: LeTrot

SHARE THIS