/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Az elmúlt 10 év Sennyey Géza Emlékverseny nyerői

2013-ban, az akkor hétéves pej mén, Masterpiece nyerte az év első kiemelt versenyét idomárjával, Márton Lajossal. Mögötte a tréningtárs, Rose’s La Nena lett a második helyezett Juhász Balázzsal, míg a harmadik helyre nagy lendülettel érkezett meg svéd import, Wale Vezér Emese hajtásában. A lefutási idő 1.16,3 volt.

 

Egy évvel később, 2014-ben csak egy fejhosszal, de Pretty Paper haladt át elsőként a célvonalon, Szűcs Attilával. Nem sokkal mögötte, így a kiváló, akkor hatéves herélt, Ollyan nincs szerezte meg az ezüstérmes helyet Fazekas Imrével, míg a dobogó alsó fokára a szintén remek képességű ügető, Night Lady állhatott fel Hajnal Tiborral. A lefutási idő 1.15,6 volt.

 

2015-ben, az akkor első Kincsem parki versenyében futó Lakatos Csaba idomítás, Rinette Streamline sétálta le a mezőnyt egy befutó egyenes alatt, és nyerte a futamot 1.15,8-as időben. Mögötte a később Derby-nyerő ivadékot is adó, Night Lady lett a második helyezett Hajnal Tiborral, míg a harmadik helyét Ollyan nincsnek sikerült megtartania Fazekas Andreával.

 

2016-ban is szoros volt a befutási sorrend, mivel hárman is két hosszon belül értek célba. Végül Dénes Áron duplán is örülhetett, hiszen óriási hajrával, Credits by Myself Deján Katanic hajtásában szaladt át, a sokáig vezető Grumetti és Juhász Balázs párosán. Egy fejhosszal lecsúszva az ezüstéremről, a dobogó alsó fokára, Milliondollar Lux állhatott fel Csordás Emillel. A lefutási idő 1.16,3 volt.

 

2017 igen szerencsésen indult Milliondollar Lux és Csordás Emil párosának, hiszen a versenyben másodikként értek célba, azonban a korábbi győztest, Under Blue-t tisztátalan ügetés miatt diszkvalifikálták, így a korábban említett duó ölébe hullott az elsőség. Mögöttük a két évvel korábbi nyerő, Rinette Streamline és Lakatos Csaba lett a második helyezett, míg harmadik Orderly lett Budai Atillával. A győztes idő 1.17,5 volt.

 

Csordás Emilnek két egymást követő évben is sikerült behúznia a szezon első kiemeltjét, a 2018-as évben a Laura istálló kiválóságával, Victory Knick kocsijában ülve tette meg ezt. Szoros volt a küzdelem, a nyerő mögött 3/4 hosszra volt csak Conway Boko és Váradi Sándor párosa, akiket Underpaid Hanover és Fazekas Imre duója követett. A nyerő idő 1.17,1 volt.

 

2019-ben az idősebb kancáké volt a főszerep, hiszen a nyerő, a 10 éves sötétpej kanca, Piera del Bar volt, akinek társa a sokszoros champion Fazekas Imre volt. Nem messze lemaradva tőle ért célba a szintén 10 éves kanca, Part Two Budai Attilával. A bronzérmes helyet Rocky HR és Juhász Balázs szerezte meg. A lefutási idő is igen jónak mondható, 1.15,7 volt.

 

2020-ban az előző évhez hasonlóan, könnyű győzelem született, azonban most Aileron és Varga Sándor párosa örülhetett az elsőségnek. Őt, a Lakatos Csaba által hajtott Milady Amok követte, majd harmadik helyre egy újabb “Prolongos” duó érkezett meg, Alexander U.R.  Nagy Ferenc II. személyében. A nyerő idő 1.15,2 volt.

 

Egy évvel később, 2021-ben dupla örömöt jelentett az olasz kiválóság, Unno del Duomo győzelme, hiszen nem csak a ló nyert kiemelt versenyt, hanem hajtójának, Kolozsi Sándornak az első nagydíj győzelmet jelentette ez a siker. Őt a két “Prolongos” ügető követte, Alexander U.R. Márton Lajossal, valamint Promo Kemp Papp Istvánnal. Ebben az évben sem volt lassú a verseny, 1.15,6 volt a lefutási idő.

 

2022-ben a magyar tenyésztésű és tulajdonban, de német tréningben lévő Bugatti SS sétálta le a mezőnyt, 1.16,4-ben. Mögötte a Hico istálló remek kancája, Adriana Asti ért célba Veljko Mazsity-tyal, míg a dobogó alsó fokára Vital RG és Hajnal Tibor értek fel.

SHARE THIS