/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Három ígéretes csikó Írországból

A múlt héten megrendezett Februári GOFFS árverésről három ígéretes csikó került magyar tulajdonba, Molnár Gyöngyi és a Sztankov Racing II istálló erősített.

3500 euróért vásárolták a 119-es Lot számú pej mént, apja, a remek családból származó U S Navy Flag (War Front x Misty For Me) három G1-et nyert, jelenleg 10 000 euróért fedez. Anyja, Sleeping Princess kétszer állt starthoz majd tenyésztésbe került és öt csikónak adott életet. Kiemelkedik közülük Sword Beach, aki síkon és gáton is szép sikereket ér el.

17 000 euróért ütötték le nekik a 199-es Lot számú mént. Apja, a nagyszerű Circus Maximus három G1-et nyert, nem talált legyőzőre Ascotban a Queen Anne Stakesben és a St James’s Palace Stakesben, valamint Longchampban a Prix du Moulinban sem.

Anyja, Bunditten kétévesen egy versenyt nyert és kétszer volt helyezve Listedben és egy G2-es kancaversenyben. Tizenhárom utódot adott, közülük kilencen nyertek versenyt. Legjobb fia, Rajasinghe (Choisir x Bunditten) négyhosszas győzelemmel mutatkozott be, majd behúzta a Coventry Stakest is. Következő futására közeli  harmadik lett a Arqana July Stakesben U S Navy Flag mögött. Háromévesen tenyésztésbe került, a Jockey Club megvásárolta és az angol Nemzeti Ménesben fedez. Első utódai átlagosan több mint 30 000 fontot értek, és olyan vezető futtatók vásárolták meg őket, mint a Redpender Stud, a Rebel Racing és Larry Stratton.

Az anyai ágon kutakodva egy újabb név csenghet ismerősen, hiszen a nagyapa – csakúgy, mint Overdosenak – a kiváló Soviet Star.

A 269-es Lot számú mén 1 400 euró volt, anyja, Gelenschik egy versenyt nyert háromévesen és háromszor volt placcon. Apja, a Scat Daddy apaságú szürke, El Kabeir kiváló középtávú versenyző volt, jelenleg 6000 euróért fedez Olaszországban.

SHARE THIS