/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A realitásoknál maradva reménykedünk abban, hogy a lovainkból ki tudjuk hozni a maximumot – interjú Harakály Istvánnal

Hogy sikerült a téli felkészülés, kik segítik a minden napi munkádat és milyen tervekkel vágtok neki a 2023-as szezonnak? 

A Budapesti istállóban négy ló áll tréningben. Három saját tenyésztésű, egy pedig bérlemény. Van egy kétéves kanca,egy hároméves mén és két négyéves, amiből az egyik mén, a másik herélt. Decemberben és januárban szinte csak pihentek a lovaim, a két négyéves dolgozott futószáron amikor a talaj megfelelő volt. Februárban már megkezdték a lovas alatti munkát.

Hány ló áll jelenleg az istállótokban? Van kiemelkedő háromévesetek?

Easy Cash a tavalyi magyar tenyésztésű hároméves sprinter champion nagyon jól telelt, reményeim szerint április elején starthoz áll. Green Emerald a négyéves mén tavaly óriási fejlődésben volt, most nagyon elégedett vagyok vele, megpróbálunk idén eredményesek lenni vele, vízválasztó neki ez az év. Nagyon kíméljük, mert komoly képesség vannak benne,amit a lovassportokban kamatoztathatunk. Guineas, a hároméves ménünk jól halad a felkészüléssel, optimista vagyok vele kapcsolatban, de a pályán derül ki év végére, hogy milyen versenyló, nem vagyok előre legenda gyártó. A kétéves kancánk még nem csinált semmit, tavasszal kezdi meg a munkát.

Vonult vissza lovatok?

Nem vonult vissza lovunk, szerencsére egészségesek. Párommal, Bardóczky Eszterrel működtetjük a Budapesti istállót, a munkámat Hajdi Lajos segíti, és a lovaglásokban Osztényi Zoltán segít alkalmanként. Kis istálló a miénk, a realitásoknál maradva reménykedünk abban, hogy a lovainkból ki tudjuk hozni a maximumot, ez a fő cél idénre is.

SHARE THIS