Pipacsos Díj – kezdés 13 órakor!

Március 4-én, szombaton nyolc izgalmas ügető verseny várja a Kincsem Parkba látogató közönséget, azonban változott a kezdési időpont, 13 órára!

A belépés továbbra is díjtalan!

A versenynap első futamának startja, ahogy már említettem, 13 órakor lesz. Az Üvegtigris Díjban heten indulnak, akik közül ketten is első startjukra készülnek, illetve több galoppozás után készülnek egy érvényes futásra. Ilyen ügető például Don’t Stop Me Know is, aki legutóbb nem hibázott és így nyerni is tudott, viszont korábbi futásait tekintve addig csak galoppozás volt a neve mellett. Tehát ha nem ront, Marko Slavic-csal a győzelem legfőbb várományosa. Hasonló versenyző Etalon N is, aki tavaly kétévesen nem tudta hiba nélkül körbe ügetni a pályát, azonban idén megkomolyodni látszik, és első 2023-as futására remek stílusban tudott nyerni, így ha most sem galoppozik, a favorit legnagyobb ellenfele lehet trénerével, Csordás Emillel. Västerbo No Edge is kezd önmagára találni és nem hibázni, így mindenképpen dobogós esélyt képvisel Hajnal Tiborral.

A nap második futama, a 13:30-as kezdetű Redwood Vita Díj lesz, ahol nyolcan fognak versenyezni az elsőségért az 1800 méteres távon. Diósfást ugyan szilveszter óta nem láttuk futni, de tavaly télen rettenő erős volt, így ha hasonló formával tudna visszatérni, Varga Sándorral megszerezhetné élete második győzelmét. Dee Dee AT lábában már van egy Kincsem parki verseny, ahol igen jól szerepelt, így az ő elsősége sem lenne elképzelhetetlen, akit ismét Branko Skenderovic fog hajtani. Chesterfield is az év utolsó versenynapján futott utoljára, ahol két győzelem után helyezetlen volt ugyan, de formát futott, ennek tudatában egy dobogós helyezésben bízhat, csakúgy, mint Derűs Fiú, aki február elején egy szép második helyezéssel kezdte a szezont, így számítani kell a jó szereplésére, most Marko Slavic kezében fog versenyezni.

Fél órával később a hosszútávú Ivory Boy Díjban a legutóbb peches versenyt futó, Che Comandante és Vekas Zoltán párosának a győzelme tűnik a legvalószínűbbnek. Farya BD is folyamatosan jól teljesít és szerzi a helyezéseket, hasonló szereplése várható most is, akit idomárja fogja hajtani. Auróra számára a múltheti futam nem alakult túl szerencsésen, ha kedvező pozíciót tud választani Fazekas Andreával, akkor a dobogón végezhet, csakúgy, mint Lingot AT, aki hibázott a befordulást követően múlthéten, ebben a versenyben viszont egy győzelemmel korrigálhatná hibáját Juhász Balázzsal.

A nap negyedik futama, már a napi főverseny, a 14:30-kor kezdődő Pipacsos Díj lesz. Veljko Mazsity és idomítottja, Zitti Tutti is először indul a 2023-as idényben, azonban ebben a mezőnyben még átlag formával is papíresélyt képviselnek. Goran Zolnaji új olasz importja, Cardenas Baba december közepén futott utoljára Bolognában, azóta ez lesz az első startja, így ha tudná hozni akkori formáit, erős ellenfele lehet majd a favoritnak. Zente rendre jól szerepel ezekben a versenyekben, így most is dobogóra várható tulajdonosával, Tänczer Tamással. Az LV istálló kiváló kancája, My Dyla LV továbbra is extrán teljesít, így akár ebben a társaságban is bizonyíthatja remek képességét idomárjával, Kolozsi Lászlóval.

A nap legnépesebb mezőnyét hívja starthoz, a 15 órai kezdetű Jim Bim Hendikep, 11 indulót. Ügyeske az elmúlt öt futásából kétszer is rontott, azonban ha ezt most nem tenné, bármikor nyerhetne, ebben a futamban Ifj. Veres László fogja hajtani. Wonderchild remek versennyel tért vissza, másodjára még jobb lehet, így a győzelme sem lenne meglepetés Goran Zolnaji kezében. Sziklaszirt és Komáromi Krisztina párosa legutóbb későn talált utat, így negyedik lett csak, szerencsésebb verseny alakulás esetén a dobogóra várhatóak, csakúgy, mint az új tréningbe és környezetbe került Vihar RG, akinek megvan a képessége a jó szerepléshez tulajdonosával, Deixler Kálmánnal.

15:30-kor fog indulni az Ingyenélő Hendikep, Zara Mia és Nagy Ferenc II. már szereztek hendikepben egy elsőséget, itt duplázásukra van a legnagyobb esély. A favorit legerősebb ellenfele a pálya korelnöke, a szintén hendikepbe került Olmo Jet lehet Nemanja Masic-csal. Beatriz Galindo AT-nek is ez lesz az idei első startja, ettől függetlenül számítani kell a jó futására Kolozsi Sándorral.

Kisebb csúszással, de 16:05-kor fog kezdődni a versenynap hetedik futama, a Kincsem Park Kupa II. állomása. Legjobb esélye, a nap nyerőjének is titulált Valentinonak lehet, akit a többszörös kupa-sorozat nyerő, Erdei Péter fog hajtani. Takács Eszter Cseperke nyerte ennek a pontversenynek az első futamát, és most is egy jó képességű ügetővel, Apollo Creed-del fog indulni, így a favorit legnagyobb ellenfelei lehetnek. Hasonló jó szereplésére van kilátása Annának is, aki új istállóból és tréningből indul Németh Gáborral. Zoom Photo a megbízhatóság mintaképe, régóta érik már a győzelme, ezt talán most megteheti tulajdonosával, Pekker Györggyel.

A záró, utolsó futam a 16:35-ös indítású Hópehely Díj lesz, ahol 11-en állnak starthoz. Goran Zolnaji idomítottjai kezdenek visszatérni a versenypályára, akik tartozik a remek tavalyi évet produkáló, Coach Degli Dei is, így akr első idei startjára egy győzelemmel mutatkozhat be. A szintén bombaformában lévő In Love Danover és idomárja, Juhász Balázs lehet a favorit legerősebb versenytársa, így győzelem esetén a francia import megszerezhetné zsinórban a negyedik sikerét is. Cukrom 2022-es szezonjára sem lehet panasz, már elsőre eredményes szereplésére lehet számítani Kolozsi Sándorral. Csikós egy szép győzelemmel mutatkozott be február elején, ha tudna javulni beleszólhatna a dobogóért folyatatott harcba Branko Akenderovic-csal.

 

A 2022-es Pipacsos Díj győztese CR-Seven volt Hegedűs Tamással

 

SHARE THIS