/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A “titokzatos” Rabbit Grinder Kennel 2022-es sikerei

Duli Zsolt 2021-ben még csak egy agárral, Komival járt versenyezni a Kincsem Parkba, tavaly azonban egy fiatal szuka is debütált kezei alatt, aki nagyon gyorsan belopta magát a közönség szívébe, hiszen fiatal pályakezdő létére tizennégy versenyéből tizenegyszer az első három között végzett.

Mikor került hozzád Bell, mennyi idősen?
Kb. 3 hónapos volt, mikor a tenyésztője, Bernáth Krisztina föltett egy videót a kölykökről. Anno volt egy tarka szukám, aki sajnos rákos lett és el kellett altatni, ezért mindenképp szerettem volna egy tarka kutyát, s bár ő kék tarka, nagyon megtetszett, így esett rá a választás. Azóta nálam van, én is neveltem fel.

Így azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy még nagyobb a sikerélmény, amit elértél vele. Gondolom nem kérdés, hogy jöttök idén is?
Igen, nagyon büszke vagyok rá és arra, amit tavaly “leművelt” a pályán. Persze, tervezem idén is, hogy jövök mindkettővel, remélem minél többször sikerül feljutnunk.

Hogy álltok a felkészüléssel?
Nemrég kezdtük csak el a munkát, mert errefelé nagyon sokáig volt fagyos a talaj, így nem tudtunk érdemben dolgozni. Egy ideje folyamatosan adom nekik az ízületvédőket, vitaminokat is és mennek már a séták is.

Sprintelni tudsz velük valahol?
Sajnos sprintelni nem nagyon tudunk a környéken, a testvéremnek van egy telke, ahol egy 50m-t tudunk húzni nekik, illetve Böszörménybe szoktam átjárni Krisztiékhez edzeni.

Van új agarad, vagy van tervben valaki az idei szezonra?
Nincsen, velük szeretnék csak dolgozni idén is.

Bell úgymond kirázza a kisujjából a 480m-t, mi a véleményed róla, bírná a 680m-t is?
Igen, a végét mindig nagyon meghúzza, ezért lehetségesnek tartom, hogy fogja bírni a hosszabb távot is. Meg is fogom próbálni mindenképp edzeni rá, aztán meglátjuk valóban fekszik-e neki.

Melyik eredményetekre vagy a legbüszkébb a tavalyi szezonból?
Mindkét kutyámra nagyon büszke vagyok. Kominak 14 versenye volt, amiből 10-szer benne volt az első háromban, Bell pedig 11-szer a szintén 14-ből. Nagyon szép eredménynek tartom Komi legjobb, 16.47-es sprint idejét, illetve hogy megnyerte a Magyar Derby Consolation futamát. Amit meg ez a kis szuka művelt abban a bő fél évben tavaly, az valami fantasztikus volt; hogy egyedüli szukaként bejutott a Magyar Derby Döntőbe, majd rá egy hónappal megnyerte a Szuka Díjat, ezek mind kiemelkedő élmények maradnak.

Minden versenyre elkísér a lányod, otthon is együtt dolgoztok az agarakkal?
Nem, itthon egyedül dolgozom velük, a sétákat is, etetést is én csinálom, a lányom csak a versenyekre kísér el.

Van olyan versenynap, ami valami okból nagyon emlékezetes maradt a számodra győzelemtől függetlenül?
Az Októberi Trófea volt egy nagyon emlékezetes versenynap nekünk, amikor a két kutyám együtt futott egy futamban. Óriási élmény volt őket együtt látni futni…

Sokan vannak úgy vele, hogy ha van egy jó eredményeket produkáló szukájuk, akkor szeretnének tőle almot. Neked vannak ilyen terveid Bellel?
Vannak igen, jövőre szeretném majd befedeztetni, de hogy kivel, azt még egyelőre nem tudom. Ha lesznek kiskutyák, akkor egyet legalább szeretnék magamnak megtartani is, hogy mire ők kiöregednek, legyen aktív korú versenykutyám.

Volt már nálad alom korábban is?
Igen, sőt, még kennel nevem is van, bár ezt szinte senki nem tudja, Rabbit Grinder néven. Sally kutyámtól – Runtastic Air Jet – volt nálam egy alom pár évvel ezelőtt, de sajnos korán fialt, így csak egy kölyök maradt meg, akit aztán elajándékoztam.

Még bőven odébb van, de jól sejtem, hogy mindkettőjük marad nálad öreg korukra is?
Igen, természetesen maradnak mindketten. Egyrészt elmondhatatlan mennyi örömet és élményt okoztak nekem, másrészt annyira szoros a kapcsolatom mindkettőjükkel, hogy nem kérdés, hogy velem maradnak -e.

Köszönöm, és sok sikert kívánok az idei szezonra is!

Fotók: The Sighthound Photographer és POP- Pet on Pictures

SHARE THIS