3,2,1, Zente!

A napi főfutamot Zentének sikerült behúzni tulajdonosával Tänczer Tamással. A versenynapon sikerült még Kolozsi Lászlónak duplázniaHajnal Tibornak, Petar Knekt-nek, Ifj. Veres Lászlónak, Takács Eszter Cseperkének és Goran Zolnajinak is egyenként versenyt nyernie.

Rutintalan és gyakran hibázó lovak révén igen zavarosan indult a nap első futama, ahol a start előtt és után is többen hibáztak, illetve kiszakadtak a versenyben maradt ügetőktől. Végül Västerbo No Edge tudott nyerni Hajnal Tiborral, mögötte hosszakkal özönével Dreamliner LIW lett a második Weber Zsolttal, míg messzi harmadik helyezett Don’t Stop Me Know és Marko Slavic párosa lett.

A nap második futamában start-cél győzelmet aratott Chili Gonzales MD vendéghajtójával, Petar Knekt-tel. Dee Dee AT egy újabb második hellyel jelentkezett be Branko Skenderovic hajtásában. Nagyot hajrázva ért fel a bronzérmes helyre a startnál kisebb hibát vétő, Diófás és Varga Sándor párosa.

Fél órával később a hosszútávú Ivory Boy Hendikepben a másodfavorit, Farya BD sétált az élre az utolsó kanyarra érve, és végig tartotta a pár hosszas előnyét Zizitoppal szemben, így végül Kolozsi László nyert Andover Hall lányával, míg Majesty of Rock fia lett az ezüstérmes Goran Zolnajival. A dobogó alsó fokára Lingot AT állhatott fel Juhász Balázzsal.

A nap negyedik futama már a napi főverseny, a Pipacsos Díj volt. Újabb start-cél győzelmet láthattunk Zentének köszönhetően. Horváth Zoltán idomítottja dobogós helyezések után, most egy újabb elsőséget szerzett, mindezt most Tänczer Tamással tette. Óriási csata a helyezésekért is, amiből kedvezőbben került ki Catania R. Marko Slavic-csal. Harmadik helyre az új olasz import, Cardenas Baba ért fel Goran Zolnajival a kocsijában.

A 2023-as Pipacsos Díj nyerője Zente Tänczer Tamással

A Jim Bim Hendikepben is favorit sikert született Ügyeskének köszönhetően, hiszen most nem hibázott és nyerte a futamot Ifj. Veres Lászlóval. Mögötte Wonderchild lett a második Goran Zolnajival, a dobogó alsó fokára pedig a régen látott, Khedira állhatott fel Angyal Andorral.

Fél órával később a két éve utoljára a Kincsem Parkban futó, Bailando aratott fölényes elsőséget Kolozsi Lászlóval, így a mai napon duplázni tudott a februárban legtöbbet keresett idomár. Egy újabb ezüstérmes helyet szerzett új tulajdonosainak Aslaug Princess Keserű Krisztiánnal. Harmadik helyre remek hajrával Bvlgari SS érkezett meg Márton Lajos hajtásában.

A Kincsem Park Kupa sorozat első állomása után, a másodikat is sikerült megnyernie Takács Eszter Cseperkének, most Apollo Creed ebben volt a társa. Mögötte alig egy hosszon belül Anna ért át a célon Németh Gáborral, míg a harmadik helyet a top favorit, Valentino szerezte meg Erdei Péterrel.

A nap záró futamában a sárga kanca, Coach Degli Dei aratott fölényes győzelmet Goran Zolnajival, őt követte a kissé elfáradó Csikós Branko Skenderovic-csal, míg a dobogó alsó fokára Compact Boy ért fel Fazekas Imrével.

 

Fotó: Péter Réka Photography

 

SHARE THIS