/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Tőzsér Tamás három agárral készül az idei szezonra

Tőzsér Tamás két szuper kannal, Maykival és Dark Starral járt versenyezni a tavalyi évben. Az összesen tizennyolc startból mindössze kétszer maradtak csak le a dobogós helyezések valamelyikéről.

2021-ben és 2022-ben is két agárral jártál versenyezni, Maykival és Dark Starral. Mayki novemberben tölti az ötödik életévét, jössz még azért vele idén is?
Igen, még tervben van Maykival a versenyzés, mert nagyon jól tartja magát. Nem látom rajta sem az öregedés jeleit, sem fáradtságot, sőt, kimondottan jó erőben van, jókedvű és már nagyon várja a kezdést.

 

Mindkét agár stabilan dobogós volt egész évben, ketten összesen a tizennyolc startból hat győzelemmel. Melyik eredményre vagy a legbüszkébb?
Igaziból minden versenyükre büszke vagyok, hiszen évről évre egyre jobb agarakkal állunk pályára szinte minden egyes futamban. A legboldogabb azonban akkor voltam, mikor a Szeptemberi és Októberi Trófeán egymás után sikerült dupláznom mindkét távon; Maykival sprinten, Dárkival pedig 480 méteren.

Van bármi más szempontból nagyon emlékezetes versenynap a számodra a tavalyi évből?
A szeptemberi Mayki – Dárki kettős győzelem pont a szülinapomon volt, amit nagyon boldoggá tettek ezzel a győzelemmel, hiszen ennél nagyobb örömöt és boldogságot nem is okozhatnak volna nekem. És mindezt megkoronázva pár agaras barátom a versenyt követően meglepett egy külön köszöntéssel, amire egyáltalán nem számítottam, nem gondoltam, hogy vannak ilyen csodás emberek, így az a nap nagyon emlékezetes marad.

Bár Dark Star még fiatal, sőt, remélhetőleg ez lesz a legjobb éve, tervezel beújítani fiatal agarat, vagy van is már esetleg nálad valaki? 
Dárki az idén van a legjobb korban, amit remélem bizonyítani is tud és büszke lehetek rá. Igen, van mellette egy fiatal szukám, Misa, Dárki féltestvére anyai ágon, aki szintén nagy reményem, mivel eddig csak egyszer volt edzésen a Kincsemben és azt is csak kézből, de első futásához képest szerintem nagyon jól ment.

Gondoltál már arra, hogy másnak is vállalj tréningezésre agarat, vagy elegek a sajátjaid?
Persze, meg is kerestek már, hogy nem vállalom -e el négy agár tréningezését és felkészítését, de mivel nem sok időm van, így nem vállaltam el. Jelen pillanatban örülök, ha az enyémeket föl tudom készíteni, mivel az idei évet már három agárral szeretném kezdeni.

Mivel foglalkozol?
A vízműnél dolgozom, vízórákat olvasok, a szabadságomat pedig külföldi munkákkal szoktam kiegészíteni, évi 1-3 hónappal, mikor hogy jön ki a lépés, ezért jut viszonylag kevés idő az agaraimra, mert rövid a felkészülési időm.

Van erre a szezonra konkrét kitűzött célod?
Igen, a Derby-n mindenféleképpen részt szeretnék venni, de a többi versenyen is, ahogyan időm engedi, hogy fölkészítsem az agaraimat. Remélem, hogy nem lesznek sérülések és minél több versenyeken részt tudunk venni.
Köszönöm szépen a Kincsem Parknak és a szervezőknek, hogy ilyen jó minőségű pályát biztosít nekünk, és nem utolsó sorban a szurkolóinknak is nagyon köszönök mindent!

Köszönöm szépen és sok sikert kívánok!

Fotók: The Sighthound Photographer és POP- Pet on Pictures

SHARE THIS