City Díj – kezdés 13 órakor!

A március 11-i, szombati versenynapon hét ügető futam várja a Kincsem Parkba látogatókat, illetve azokat akik az online közvetítésen keresztül fogják követni a versenyek alakulását.

A nap első futama, a 13 órakor kezdődő Csapodár Hendikep lesz, ahol kilencen állnak majd starthoz az 1900 méteres távon. A favorit, Balerina R. és Balogh Bernadett duója lehet, akik 2022-ben egy győzelemmel búcsúztak az óévtől, ha jobb formáját tudja elsőre, ebben a mezőnyben egy újabb közös győzelmet szerezhetnek. Legnagyobb ellenfele a múlthéten peches versenyt futó, Zara Mia lehet Komáromi Krisztinával. A másik Nagy Ferenc II. idomítás, Bombay legutóbb a küzdelem hevében elvétett pár lépést, ha ezt most nem tenné idomárjával, megszorongathatná a favorit párost. Dobogóra esélyes még az év elején remek formába kerülő Zero di Jesolo, aki egy újabb érmet szerezhet Kolozsi Lászlóval.

Fél órával később már a teltházas Delmar Díjat fogják futni 1800 méteren. Régen látott, tavaly még kétéves ügetők térnek vissza, illetve keveset futott és gyakran hibázó lovak alkotják a mezőnyt. A győzelemre legnagyobb esélye talán Enrico Flingnek lehet, aki tréner váltást követően már tavaly ősz végén mutatkozott, azon forma alapján itt remek sansza van megszerezni élete első győzelmét Fazekas Imrével. Despasito legutóbb nagyot javult, ha ismételné azt a számát, akár a győzelemért is harcban lehetne Hajnal Tiborral. A szép küllemű Newton február végén könnyen kvalifikált, szemre annál többet is tudhat, így ha nem hibázik egy dobogós helyezésben bízhat Antun Horvatski-val, csakúgy, mint Evita Peron, aki szintén fejlődést mutatott a kvalifikációs idejéhez képest, így számolni kell a Branko Skenderovic által hajtott ügetővel is.

14:00-kor indítják majd a fordulóstartos, engedményes futamot, a Cyrano Díjat. Kicsi mezőny, de a segédhajtó engedményeknek köszönhetően jóformán bármilyen befutási sorrend elképzelhető, azonban mégis a kétévesként remekül szereplő, múlthéten próbafutamozó, Top of Climb-nak lehet a legtöbb esélye a győzelemre, Fazekas Imrével. Erős ellenfele, a Dukai Tamás által hajtott Del Piero lehet, aki segédhajtójának köszönhetően 20 méterrel előrébbről indul, így megszaladhat annyira, hogy ne érjék utol. Nagy Ferenc II. idomítottja, Downtown Girl M mindig döntős, és mostanában már nem is hibázgat, ezért ebben a mezőnyben is számítani lehet az ismételt jó szereplésére.

Fél órával később a Detektor Hendikepben is népes az indulók sora, ahol Kolozsi László és Csípkedd Magad! párosa legutóbb nagyot javulva csúszott le éppen a dobogós helyezésről, azonban ha ismét jó forma alapján a győzelem legnagyobb várományosai lehetnének. Donia d’Aunay papíron jól áll, ha nem hibázik trénerével, akár még nyerhetnének is. Ha csak átlagszámát hozná Berna Queen M Nagy Ferenc II.-vel, akkor mindenképpen döntőbe várható, hasonlóképpen, mint Briliáns BD, aki ebben a mezőnyben szerezhet egy jobb pénzdíjas helyezést Kárai Józseffel.

15 órakor fog elstartolni a napi főverseny, a City Díj mezőnye 1800 méteren. A szlovén tréningből érkező, de magyar tulajdonban lévő Catania R. lehet a favorit Marko Slavic-csal, hiszen utóbbi két futása mutatja remek formáját, azonban gyakran hibázik, ha ezt most nem tenné, elsőként haladhat át párosuk a célvonalon. Hitves hatéves ivadéka, Benji tavaly november végén futott utoljára, azonban tavaly sokkal erősebb mezőnyökben versenyzett, így ha már elsőre akár csak átlagot futna, döntős helyezésben bízhat Angyal Andorral a sulkyjában. A szerb tréningből induló Sabath Black A.T. remek Kincsem parki versennyel jelentkezett szerbiai gyengébb formái után, az alapján itt mindenképpen dobogón végezhet Branko Skenderovic-csal. Cukrom lábában már van egy 2023-as futás, amikor igen jó időt futott, másodjára még többet jöhet előre Kolozsi Sándorral, amely egy újabb érmes helyet jelenthetne számukra.

A 2022-es City Díj nyerője Coumba Varga Sándorral

 

15:30-kor vezeti fel a startautó a Cédrus Hendikep indulóit az 1800 méteres startvonalhoz. Vitalia legutóbb egy győzelemmel korrigálta hibáját, és még mindig kedvező a beállítása, így egy újabb elsőséget szerezhet, most idomárjával, Ozsvár Zoltánnal teheti meg mindezt. Ciklon Fox legutóbb már mutatkozott, ezért ha ismételni tudna, dobogón végezhetne Komáromi Krisztinával. Az utoljára tavaly november elején látott Bizony ám,  négyhónapos kihagyása ellenére akár már elsőre jól szerepelhet Fazekas Imrével, csak ne hibázzon! A megbízhatóság mintaképe, Boszi mindig eredményes, főleg idomárjával, így ebben a futamban is döntőbe várható párosuk.

A nap záró futama, a Dicső Hendikep lesz, amely a megszokottól eltérően, kicsit később, 16:05-kor fog elstartolni. Grand Illusiont az év első kiemelt versenyében, a Sennyey Géza Emlékversenyben láthattuk legutóbb, ahol nem igazán ért küzdelemben, azonban ebben a számára kedvező beállítású hendikepben, egy győzelemmel vigasztalódhat Nemanja Masic hajtásában. Márton Lajos idomítottja Ann Bella M szilveszterkor aratott parádés győzelmet meghívott amatőrrel, előtte pedig igen ritkán futott, viszont akkor eredményesen, így ebben a futamban mindenképpen számolni kell jó szereplésükkel. Bailando egy szép győzelemmel tért vissza, amely forma alapján itt is dobogóra esélyes Kolozsi Lászlóval. Usain február végén könnyen ért haza, amely formával itt is helyre érhet, most Nagy Ferenc II. fogja hajtani.

 

SHARE THIS