/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Andy Yankee Díj és Pál Béla Emlékverseny Hendikep

Március utolsó szombatján nyolc izgalmas és népes mezőnyű futam várja a Kincsem Parkba látogató, illetve az online felületeken a versenyt követő közönséget.

A belépés továbbra is díjtalan, valamint „visszatérünk” a hagyományos, 14 órai kezdési időponthoz is!

Már a nap első futamában, a fordulóstartos Addicted Hendikepben 11 ügető fog versenyezni az első díjért. Tudásuk alapján igen kiegyenlített a mezőny, azonban talán mégis a remek formában lévő Zara Miának és Nagy Ferenc II. párosának lehet a legnagyobb esélye a győzelemre. Ann Bella M legutóbb későn talált utat, és így is második lett, ha szerencsésen alakul számára a versenyen, harcban lehet az első helyért Márton Lajossal. Az utoljára december közepén látott Villeneuve tudása alapján már első startjára dobogóra várható idomárjával, Miskolcsik Valentinnel. Trencsén pihenő utáni második startjára már formát futott, az alapján számítani lehet rá itt is, habár startszáma nem a legkedvezőbb, most is Kolozsi Sándor fogja hajtani.

Fél órával később az Aszkéta Díjban teltházas mezőny jött össze, ahol a remek származású, Derby nyerő Radium Boy anyai féltestvére, Ezüstfiú élete első versenyében akár el is veszítheti nyeretlenségét idomár jával, Veljko Mazsity-tyal. Az igen nagy termetű Ernesto és Angyal Andor párosát december elején láthattuk utoljára futni, azonban ez a sötétpej herélt fejlődhetett annyit a télen, hogy már első idei startjára dobogóra érhessen, csakúgy, mint Kárai József kezében Exlusive Fox, aki már a rutinosabb versenyzők táborát erősíti, így most is döntőbe várható. Newton két hete közvetlen a startnál hibázott, ha ezt most nem tenné Antun Horvatskival, akkor ő is harcban lehetne az első három hely valamelyikéért. Evita Peron kicsit még „zöldnek” tűnik, azonban van olyan formája, amivel ugrás nélkül számítani lehetne eredményes szereplésére, most is Branko Skenderovic fogja hajtani.

A nap harmadik futama a tiszteletdíjas Pál Béla Emlékverseny Hendikep lesz, 15 órai indítással. Bvlgari SS március eleji futása alkalmával nagy hajrával lett harmadik helyezett, az a forma alapján itt a győzelemre legesélyesebb ügető, akit ismét Márton Lajos fog hajtani. A Tavaszi Hendikep favoritja, Timoko R.L. váratlanul ugrott az első kanyarban, ha rendesen körbe megy, akkor mindenképpen dobogóra várható idomárjával. Aslaug Princess már kétszer volt ezüstérmes új tulajdonosával Keserű Krisztiánnal, megérdemelnének már egy elsőséget, talán itt sikerülhet nekik. Beatriz Galindo A.T. már elsőre hozta szilveszteri formáját, ha ezt most is tudná ismételni, akár nyerhetnének is Kolozsi Sándorral.

Az Ámokfutó Díj mezőnyét 15:30-kor fogja a startautó felvezetni az 1800 méteres startvonalhoz, ahol a nap nyerőjének is titulált Kokomo Harley duplázhat rá szilveszteri győzelmére, azonban most ezt Antun Horvatskival teheti meg. A svéd import, Petra La Roque egy szép második helyezéssel javította galoppját, az alapján itt is döntőbe várható Vezér Emesével. Cili Gonzales MD győzelmét követően, itt is az első háromba várható Petar Knekt-tel. Múlthéten Chesterfield váratlanul ugrott a befutóban egyenesben, ha nem rontana, küzdelemben lehetne a jobb pénzdíjas helyezések valamelyikéért Márton Lajossal.

16 órai indítással érkezik a 2400 méteres startvonalhoz a napi főfutam, az Andy Yankee Díj mezőnye. Zente kedveli a hosszútávú versenyeket és formájára sem lehet panasz, így bezsebelheti idei második sikerét tulajdonosával, Tänczer Tamással. A többszörös pályarekorder, és a tavalyi évben kilenc versenyt nyerő Bobby Fischer nem a kedvenc távján fut, azonban tudása révén már elsőre dobogóra várható trénerével, Juhász Balázzsal. Benji is hosszabb pihenő után tért vissza jó formával, és a táv sem okoz neki gondot, így mindenképpen döntős futása várható Angyal Andorral. Gigant Wings visszatérő idejére sem lehet panasz, amely alapján ebben a versenyben helyre érhet Vezér Emesével.

A 2022-es Andy Yankee Díj nyerője Anna Juhász Balázzsal

 

Fél órával később következik a fordulóstartos Apanázs Díj mezőnye, ahol az élről forduló két páros, Fazekas Imre kezében Compact Boy, valamint Branko Skenderovic hajtásában Csikós közel azonos tudású ügetők, így bármelyiküknek lehet esélye a győzelemre. 20 méteres térhátrányból indul Devoted, akinek tavalyi formájára nem lehet panasz és szerencsés versenyalakulás esetén, már elsőre a dobogóra várható Csordás Emillel.

17 órakor indítják az Absalom Hendikeppet, ahol ismét győzelemre esélyesként áll starthoz a legutóbb majdnem hazaérő Donia d’Aunay és Weber Zsolt párosa. Daenerys szintén hibázott a Tavaszi Hendikepben, azonban ez a típusú start talán jobb lehet számára, így mindenképpen döntős futása várható, ráadásul új kézben, Petar Knekt-tel indul. Bulibáró két hete sokáig közel látszott, azonban kissé elfáradt a végére, idomárjával akár a frontban is kiköthetnének. Del Piero segédhajtóval, fordulóstartra galoppozott, ha ezt most nem tenné, van olyan formája, amivel küzdelembe érhetne Angyal Andorral.

A nap záró futama szintén egy fordulóstartos verseny lesz, az Akkurátus Hendikep 17:30-as starttal. Miskolcsik Valentin ebben a futamban is egy esélyes lovat hajt, Inforgettable-t, aki decemberben egy hasonló versennyel, győztesként búcsúzott az óévtől, folytathatják nyerő sorozatukat. A hűséges Utódló folyamatosan eredményes, így itt is jó szereplés várható tőle és Tänczer Tamástól. Une Dame már elsőre átlagszámával jelentkezett, így másodjára még jobb lehet, ismét Márton Lajos kezében indul. Dobogós helyezésben bízhat még a Tavaszi Hendikep ötödik helyezettje, Bezique Va Bene is, hiszen roppant kedvező starthelyét egy jó szerepléssel kamatoztathatná ebben a futamban Ifj. Döme Imrével.

 

SHARE THIS