Imike Díj

Április 8-án, szombaton újabb hét ügető futam várja a Kincsem Parkba látogató közönséget, illetve az online felületeken, élő közvetítést követő fogadni vágyókat!

A versenynapra a belépés továbbra is díjtalan!

Kezdés 14 órakor!

Az első verseny, a hosszútávú Miki Hendikep lesz, ahol a futam korelnöke, Sziklaszirt képviseli a legjobb esélyt Komáromi Krisztina kezében. Zippy Boy legutóbb nagy hajrával zárkózva lett második, igaz rövidebb távon, de ha tudna ismételni 2400 méterre is, harcban lehet az elsőségért idomárjával, Horváth Zoltánnal. Bronz Boy átlagát tekintve remek sansszal indul a versenyben, annak ellenére, hogy egy éve futott utoljára hosszútávon, akit ismét Budai Attila fog hajtani.

Fél órával később már a Segédhajtó Kupa második állomása fog következni, ahol az új tulajdonba került Anna lehet az egyik favorit Fejszés Kittivel. Legutóbb, már egy szép ezüstéremmel jelentkezett be új tréningjéből, talán itt a győzelem is meg lehet neki. Titus Livius három hete könnyed győzelmet aratott kedvenc hajtónőjével, Gyolai Nikolettel, azzal a stílussal itt is harcban lehetnek a győzelemért. Bellini Fling formájára sem lehet panasz, hiszen múlthéten topjával jelentkezett Farkas Györggyel a sulkyjában, ha ismételni tudnának, mindenképpen egy dobogós helyezésben bízhatnának.

A 15 órai kezdetű Töhötöm Hendikepben Very Nice Photo lehet a favorit Vezér Emesével, hiszen múlthéten közel öt hónapos kihagyása után, hosszútávon ugyan kissé elfáradt, de hozhatott rajta annyit az a verseny, hogy itt már elsőként haladhasson át párosuk a célvonalon. Hasonló tények igazak Bonus RG-re is, aki február elején tért vissza kisebb téli pihenőjéről, azonban másodjára már ő is jobb formában lehet idomárjával, Vekas Zoltánnal. Carlos Fox is hosszabb kihagyás után áll starthoz, azonban ő elsőre teszi meg ezt az idei szezonban, átlagával akár felérhetne a dobogóra is Nagy Ferenc II. hajtásában.

A nap negyedik futama az igen népes mezőnyt összehozó, Ileda Bi Díj lesz 15:30-as indítással. Juhász Balázs idomítottja, Eastwood első startjára elveszítette nyeretlenségét, azon forma alapján itt is első esélyt képvisel. Csodabogyó megkomolyodni látszik, és javuló tendenciát is mutat, ami szerint itt már dobogós helyezésben bízhat Varga Sándorral. Vele szemben Etalon N még elég gyakran hibázik, azonban ha ezt nem tenné, küzdelemben lehetne az érmes helyekért Csordás Emillel, csakúgy, mint a Kolozsi László kezében induló Édes K, aki legutóbb a hátsó sor ellenére nagyot tudott fejlődni.

Fél órával később már a napi főfutamot, a fordulóstartos Imike Díjat fogják futni az ügetők. Veljko Mazsity idomítottja, Celerina Boss múlthéten jó mezőnyben, remek időt produkált, így komoly esélyt képvisel itt is. Casino Royale őszre rettentő jó formába került, ráadásul kedveli is ezt a típusú verseny, így már elsőre harcban lehet a győzelemért Angyal Andorral a sulkyjában. Bűbájos a rettentő rutinos versenyzőkhöz tartozik, így hiba nélkül fordulva, gyors kezdő sebessége révén, már első idei futására a frontban köthetne ki idomárjával, Nagy Ferenc II.-vel. Creatine is pihenő utáni első megmérettetésére készül, van olyan formája, amivel ebben a versenyben bízhat egy jobb pénzdíjas helyezésben Hajnal Tiborral a sulkyjában.

A futam névadója, Imike nyerte például 2011-ben a Vecseklőy József Emlékverseny összetettjét is Kovács Dórával

 

Majdnem teltházas mezőnnyel indul 16:30-kor a Háremhölgy Hendikep, ahol futamra Ötösbefutó jackpot fogadási lehetőség is van! Csípkedd Magad! utolsó két futása roppant bíztató volt, így ha most Tänczer Tamással sem hibázik, remek eséllyel indul az elsőségért folytatott harcban, csakúgy, mint Antónia Schwim, aki idomárja kezében, ebben a társaságban nyerő sanszot képvisel. Számolni kell Airline jobb szereplésével is, hiszen legutóbb segédhajtóval is mutatkozott, most trénere, Ifj. Döme Imre kezében tovább jöhet előre, ami a dobogót jelenthetné párosuknak. Berna Queen M múlthéten remek időt ügetett, azzal a formával itt már egy jobb pénzdíjas helyezést is elérhetne Nagy Ferenc II-vel.

A nap záró futamában, a 17 órai indítású Törzs Úr Díjban kilencen állnak starthoz, ahol az elképesztő futásokat produkáló Kokomo Harley folytathatja nyerő szériáját, és megszerezheti zsinórban a harmadik sikerét Antun Horvatskival. Diófás múlthéten igen jó időt ügetett, amely alapján komoly ellenfele lehet a favoritnak,akit ismét Varga Sándor fog hajtani. Discovery LW nagy térhátránya ellenére is jól szerepelt, idén másodjára akár a győzelem is meg lehet neki és Kolozsi Lászlónak. Don’t Stop Me Know idegállapota nem igazán kedvező, azonban van benne olyan képesség, amellyel csatázhatna a helyezésekért Marko Slavic-csal.

 

SHARE THIS