/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Családi szenvedély a Tico Fless Kennel

Demjén Tamás szintén azon agarasok egyike, aki a pálya fennállása óta versenyzik a Kincsem Parkban, méghozzá kizárólag a család saját tenyésztésű agaraival.

Jessy-vel három éve versenyzel nálunk a Kincsem Parkban. Idén novemberben tölti be az ötödik évét, így még kora alapján abszolút aktívnak mondható. Milyen formában van, tervezel jönni vele idén is?
Igen, mindenképpen szeretnék vele versenyezni még idén. Korához képest nagyon jó formában van, mondhatnám úgy is, hogy második fiatalkorát éli.

Szintén saját tenyésztésű fiataljaiddal Nicoval és alomtestvérével Sonyával tavaly kezdtél a pályára járni. Nico tizenegyszer állt starthoz, Sonyával azonban pár edzést követően nem találkoztunk többet.
Igen, Sonya sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem tudta azokat az időeredményeket produkálni, amit elvártunk tőle, ezért kerestünk neki egy jó gazdit.

Nico szép eredményeket ért el, hatszor szerzett dobogós helyezést a tizenegyből. Fiatal agár, még csak két és fél éves múlt. Hogy látod, van még benne ennél több is?
Igen, úgy gondolom, hogy bőven van még Nicoban fejlődési lehetőség. Idő kellett hozzá amíg megértettem milyen munkára van szüksége. Erre az évre már ez alapján készítjük a versenyekre, úgyhogy remélem még több dobogós helyezése lesz.

Ők ketten vannak csak nálad, vagy készülsz idén valaki mással is?
Az igazat megvallva elég szépen meggyarapodott az állományunk, mivel télen születtek Jessynek kölykei, melyből ketten biztosan nálam maradnak, de velük csak 2024-ben fogok pályára állni. Mellettük van még egy hét hónapos kölyök is nálam – Cash -, a Big Blood Hella x Fernando Jet párosításból. Őt év vége felé már szeretném majd vinni egy-két edzésre, megismertetni vele a pályát.

Ha jól tudom te is édesapád révén kezdtél el agarazni. Együtt dolgoztok velük, vagy külön utakon jársz?
Együtt csináljuk az egészet Édesapámmal, a tenyésztést és az agarakkal való munkát is. Mindent megbeszélünk közösön, persze néha vannak kisebb nagyobb ellentmondások, de próbáljuk a legjobbat kihozni a dolgokból.

Várhatóak újabb almok a kenneletekben a közeljövőben?
Nem, egyelőre egy-két évig nem lesz újabb alom nálunk, mivel mi inkább csak saját részre hozunk le kölyköket.

Hány agaratok van most otthon?
Jelenleg hét agarunk van, két aktív, négy kölyök és egy nyugdíjas.

Nálatok mi az elv a családban a leversenyzett agarakkal kapcsolatban, mindenkinek kerestek gazdát, vagy megtartjátok őket?
Vannak, akik nálunk maradnak versenyzés után, de mivel nem tarthatunk meg mindenkit, a többieknek keresünk jó gazdikat, ahol szeretik őket és vigyáznak rájuk.

Mivel foglalkozol Tamás, hogy tudod összeegyeztetni a munkát az agarazással?
A Telekomnál dolgozom hálózatszerelőként. Eléggé rugalmas munkám van, amihez nem mellesleg párosul egy jó főnök is, hiszen a legtöbbször még munkaidőben kell versenyre vagy edzésre indulnunk, így összességében szerencsére elég jól meg tudom oldani.

Ti sem a szomszédból jártok, hogy viselik nálatok a nagy nyári melegben való utazást?
Mondhatom, hogy a mi agaraink egész jól viselik. Többször is megállunk velük menet közben, hogy mozogjanak egy kicsit és felfrissítsék magukat, de ezt leszámítva végig pihenek a kocsiban.

Melyik eredményetekre vagy a legbüszkébb?
Számomra nincs igazán kiemelt helyen egyik eredmény sem, de ha mégis egyet kellene mondanom, akkor az Jessy Európa Derby Sprint Invitation győzelme lenne.

Van kitűzött célod az idei évre?
Természetesen vannak céljaim, mert azok nélkül én úgy gondolom, hogy nem is lehet csinálni. Szeretném, ha a két agaram közül legalább az egyik a legjobb hatba kvalifikálná magát a Magyar Derbyn. De ehhez nagyon sokat kell még dolgoznunk.

Köszönöm szépen és sok sikert kívánok a terveid megvalósulásához!

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS