/ by /   A nap híre / 0 comments

Kincsem Park húsvéti győzelme (videóval)

Írta: Kovács Botond.

Kincsem Park (jobbról a második) az élre tör

Amint már korábban is beszámoltunk róla, a Franciaországban kiemelkedő sikerrel idomító brit Louisa Carberry asszonyt (Grand Steeple Chase De Paris, Group 1 – Docteur de Ballon, 2020, 2021) annyira megfogta versenyterünk szépsége 2016-ban amikor férjével Philip Carberryvel nálunk jártak, hogy a saját maga által tenyésztett, a saját tulajdonában és tréningjében lévő kancájának a Kincsem Park nevet adta. Kincsem Park (2017 szk, Turgeon – Baracoa, Royal Applause) 2020. decemberi bemutatkozása óta szépen keresi a zabravalót, így történt, hogy április 9-én pályafutása második győzelmét aratta, ezúttal Lion d’Angers-ban a Prix Thorigne d’Anjouban. A négyezer méteres, 28.000 euróval dotált nagydíjban kilenc ellenfelét győzte le Vincent Bernard kezében. Legutóbb egy éve láthatta Kincsem Parkot a közönség Durtalban, ahol hasonló távon második helyet szerzett.

Kincsem Park a nyerő!

Azok kedvéért, akik most hallanak először Carberryékről elmondjuk, Mrs. Carberry a lovassport világában Advanced és CCI 4* szinten versenyzett karrierje kezdetén. A galopp szakmát a hatszoros Prix du Jockey Club és kétszeres Prix de l’Arc de Triomphe-nyerő Alain de Royer-Dupré mester mellett tanulta. 2010 óta él férjével Philip Carberryvel Franciaországban. Philip sem ma kezdte a szakmát. Lovasként Irish Grand Nationalt nyert (Point Barrow, 2006) és a családi vitrinben csillog a cheltenhami Champion Hurdle (Sublimityvel 2007) trófeája is, akárcsak a két Grand Steeple-Chase de Paris tiszteletdíja (Princesse d’Anjou 2006, 2008).

Louisa és Philip Carberry

E kiváló teljesítményekkel tovább él apja, a négyszeres ír ugrólovas champion, Tommy Carberry öröksége, aki L’Escargo társaként Cheltenham Gold Cupot nyert 1970-ben és 1971-ben, valamint Garnd Nationalt 1975-ben. Tommy Carberry idomárként is behúzta a Grand Nationalt Bobbyjóval 1999-ben. Hogy teljes legyen a családi tabló, e győzelemnél Paul Carberry, Philip kétszeres ír champion fivére mázsált vissza nyerőként.

Hajrá Kincsem Park! Hajrá Louisa Carberry! Hajrá Magyarország!

Az alábbi linkre kattintva vagy a címet a keresőbe másolva a futam megtekinthető.

 

https://www.equidia.fr/courses/2023-04-09/R5/C4

SHARE THIS