/ by /   Friss hírek, Magyarok külföldön / 0 comments

Amore Boy közeli harmadik Pozsonyban

Vasárnap Pozsonyban is szurkolhattunk magyar érdekeltségért, öt telivér indult hazai tréningből.

Először Rudainat (Adam Čmiel) láthattuk egy 3600 méteres, 2500 euró összdíjazású gátversenyben. A cseh Red Coralhoz (dž. Faltejsek Jan) került a győzelem, második a szlovák tréningből érkező Lotos (dž. Matuský Lukáš) lett, harmadik a szintén cseh Surabaya (dž. Odložil Jan).  A Jumping Fan Club lova ötödikként ért célba, pénznyereménye 150 euró.

Egy órával később Aleidis (ifj. Kozma István) és Victory of Genius (Perović Djordje) egy hároméves kancák részére kiírt versenyben mérettették meg magukat mérföldes távon. Nem értek küzdelembe, a Kolozsi Ranch reménysége kilencedik helyen végzett, Maronka Gábor idomítottja tizenharmadik lett. A futamot a tavaly ősszel győzelemmel bemutatkozó Romina (Jan Havlik) nyerte, a második helyre meglepetés ló érkezett, Mary Bee (Jan Verner), harmadik Free Folie (Jaroslav Línek).

A következő futamban Amore Boy (Martin Laube) állt starthoz, aki a magyar indulók közül legjobban szerepelt, egy értékes harmadik helyet és 560 eurót szerzett a Háromévesek Versenyében szintén 1600 méteres távon. Itt is cseh siker született, Macallan (Jan Verner) galoppozott át elsőként a célvonalon, mögötte Royal Catatumbo (Martin Laube) végzett. Ugyanitt Racing Ray (Perović Djordje) tizenegyedikként zárta a futamot.

SHARE THIS