/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Sophie a Szezonnyitó Nagydíj S1/S2 győztese

A Szezonnyitó Nagydíj S1/S2 futam győztese Sophie (Bountylaw Abby), aki 16.91 (S1) -es befutási idővel állt dobogóra a versenynap második sprint futamában.
Tulajdonosa és trénere Dobos Márton.

Ez volt Sophie eddigi karrierjének második győzelme, tavaly júniusban állt először dobogóra akkor még teljesen pályakezdő agárként. Most, az eddigi futásaihoz képest egy kiemelkedően szép idővel – 16.91 (S1) – tudott célba érni. Minek tudod be az egyértelmű fejlődést, változtattatok valamin, vagy mostanra ért be?
Szerintem egyrészt most ért be korban, másrészt volt tavaly egy-két nagyobb “tanuló ütközése”, amik után úgy láttam rajta, hogy megijedt egy kicsit, így a téli nagy pihenő kifejezetten jót tett neki egyrészt, hogy elfelejtse, másrészt meg hogy kipihenje magát.

Az idei edzéseken is láttad már rajta a fejlődő tendenciát?
Igen, az utolsó edzésén, a 17.09-es idejénél már láttam, hogy sikerült előrébb lépnünk. A másik fontos tényező pedig, hogy a súlyát is sikerült most jól megtalálni, hiszen tavaly is szinte pontosan ugyan ezzel a súllyal sikerült nyernie.

Egyedül tréningezed vagy van szakmai segítséged?
Alapjában véve egyedül dolgozom velük – vele és Fügével, aki most debütált versenyben – de nagyon szakmai sok segítséget kapok Varga Tamástól, akitől az anyjukat, első agaramat, Somersby Angelt kaptam, hiszen teljesen kezdőként vágtam bele anno mind az agártartásba, mind pedig a versenyzésbe.

Milyen formával érkeztetek, számítottál rá, hogy nyerheti a futamát, főleg egy ilyen szép időeredménnyel?
A tavalyi futamai során úgy láttam, hogy egy nagyon jó startos agár, mindig az elsők között ugrott ki a boxból, úgyhogy arra számítottam, hogy ha most is jól elkapja a startot akkor az első háromban biztosan benne lesz, de a győzelemnek persze külön nagyon örültem.

Melyik verseny lesz a következő amire készültök?
A május 5-i Food Truck Show-ra mindenképp szeretnék jönni mindkettőjükkel.

Fotó: Perlusz Piroska

 

 

SHARE THIS