/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Desert Rose a Szezonnyitó Nagydíj első S1-es futamgyőztese

A Szezonnyitó Nagydíj első S1-es futam győztese a pályakezdő Desert Rose (Runtastic Desert Rose) aki 16.87 (S0) -es befutási idővel állt dobogóra a harmadik rövidtávú futamban.
Tulajdonosa és trénere Novák János, a kérdésekre fia, Novák Krisztián válaszolt.

Tavaly már szezon elején elkezdtetek dolgozni vele, mégsem állt starthoz egyszer sem. Mi volt ennek az oka, nem szerettétek volna, ha indul a fiatal agarak körében legnépszerűbb versenyen, a Kölyök Derbyn?
Sajnos a szezon első versenye előtt két héttel betüzelt, utána pedig két hónapig volt álvemhes, az izomzata teljesen szétesett, illetve mentálisan és hangulat szempontjából sem volt fókuszált, így inkább békén hagytuk, mert nem tudtunk volna vele érdemben dolgozni. Nyár végén kezdtük el vele újra a tréninget, amikor mindössze két hónapunk maradt csak a következő tüzeléséig, így nem tudtuk egy versenyre sem fölkészíteni. Most óriási mázlink volt, mert egy kisebb csoda folytán egyelőre még nem tüzelt be.

Idén edzésen futott már 16-os időt, de első versenyen tapasztalatlanul nyerni ezzel az időeredménnyel nagyon szép teljesítmény. Mit szóltatok hozzá, meglepő volt számotokra, vagy számítottatok ilyesmi eredményre?
Alapvetően úgy gondoljuk, hogy tudja futni ezeket az időket, de neki kimondottan nehéz beállítani a súlyát. Akár csak néhány deka is nagyon meg tudja bosszulni magát, de most úgy tűnik sikerült nagyon jól eltalálnunk és a kedve is szuper jó volt verseny előtt, ami erős bizakodásra adott okot, s bár nagyon szoros volt a mezőny, hiszen csak két tized volt a nevezettek edzés idejei között, azért a dobogóra vártuk.

A második kanyarban még a harmadik helyen volt, ott indult csak meg igazán és lett futamgyőztes. Talán korai még ebből bármit is levonni, de elképzelhetőnek tartod, hogy a ‘nagy végű’ agarak sorát fogja gazdagítani a későbbiekben?
Ennek semmi jelét nem mutatta eddig, sőt, az idei edzések alkalmával inkább azt láttuk rajta, hogy a célegyenesre fordulva mintha kicsit elfáradt volna, de ahogy említettem is, szerintem a nyerő momentum most elsősorban az ideális testsúly volt, valamint, hogy már egy előrehaladottabb állapotban van az edzettségét illetően is.

Melyik lesz a következő verseny, amiben láthatjuk őt indulni?  
Amíg a tüzelés nem szól közbe, addig minden versenyen szeretnénk ott lenni.

Végezetül pedig egy személyesebb kérdés, a Desert Rose név abszolút a kedvenceim közé tartozik, megkérdezhetem miért kapta a kisasszony ezt a nevet?
Mert nagyon szeretjük Sting Desert Rose című számát. 😀

SHARE THIS