/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Szezonnyitó Nagydíj A1-es futamának győztese Diablo.

A Szezonnyitó Nagydíj első 480 méteres futamában A1-es kategóriában Diablo (Homokvihar Diablo) állt a dobogó legfelső fokára egy 29.40 (A0) -s befutási idővel.
Tulajdonosa és trénere Labancz Zsuzsanna.

Diablo az első egyenesben még az utolsó helyen futott, majd szépen fokozatosan jött egyre feljebb és vette át a vezetést, nem is akárhogy, hiszen óriási fölénnyel tudott nyerni a mezőny többi tagjához képest. Hogy indultatok neki ennek a napnak, esélyesnek láttátok a győzelemre?
Megmondom őszintén, hogy az első helyre vártam őt, bár egy kicsit csalódott voltam mikor kinyílt a box és ennyire lemaradt. Érdekes volt megélni ezt az érzelmi hullámzást bő 29 másodperc leforgása alatt, ahogy az utolsóból első lett, de tavaly is nagyjából pont ugyan így győzött. Hogy őszinte legyek, van egy olyan érzésem, mintha a boxból kijőve direkt maradna le, nem gyorsul, ahogy azt normálisan várnánk tőle, hanem pont mintha lelassulna, arra várva, hogy ideális ívet tudjon választani magának. Persze egyáltalán nem biztos, hogy így van, ez csak egy érzés.

Ha már itt tartunk, számodra a nagy startos vagy a nagy végű versenyző a kedvesebb?
Nekem mind a kettő tetszik, de szerintem általában a nézők azt látják “szebbnek”, amikor egy agár küzd a futam alatt. A start-cél győzelem is csodálatos, de egy hátrányosabb pozícióból győzni tudó agár futama még pluszban izgalmas is.

Alig múlt kétéves, így ez az év kiemelkedő lehet számára. Meglátásod szerint hova tud még fejlődni, mit tudsz kihozni belőle?
Ha nagyon ügyes vagyok, egy 28-as időt szeretnék kicsikarni belőle. Én abszolút látom benne annak a lehetőségét, hogy a legmagasabb osztályban versenyezzen, de aztán meglátjuk mi sikerül belőle. Ami a legnehezebb a számomra az az ideális súlyának a megtartása, mert képes estéről reggelre fél kilóval is változni úgy, hogy semmi nem indokolja és egyelőre nem tudok rájönni miért.

Van kitűzött verseny, amire kifejezetten készültök, vagy nincs ilyen formán kiemelve egyik sem?
Az összes versenyen szeretnénk indulni és minden versenyen a lehető legjobb teljesítményt szeretnénk belőle kihozni. De azt semmiképp nem szeretném, hogy a mennyiség a minőség kárára menjen, úgyhogy ha azt látom rajta, hogy fáradt, vagy több pihenésre lenne szüksége, akkor nem fogom indítani, mindegy milyen verseny következzen.

Fotó: Szoboszlay Csilla

 

SHARE THIS