/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Szezonnyitó Nagydíj AA0/A0 futam győztese Bonnie.

A Szezonnyitó Nagydíj utolsó futamában AA0/A0 kategóriában 480 méteren a tavalyi év Champion Agara és Év Sprintere Bonnie (Another Bonnie) aratott ismét start- cél győzelmet, egy 28.60-as (AA0) időeredménnyel.
Tulajdonosa és trénere Petz László.

Bonnie volt a másik győztes agár az első versenynapon, aki Tamo Blake mellett győzelemmel zárta a tavalyi évet és kezdte meg az ideit, ráadásul egy fantasztikus start -cél győzelemmel és egy csúcs idővel. Hova tovább, ha már a szezon elején így szerepel, fokozható ez még?
Igen, szerintem fokozható, hiszen nagyon az elején vagyunk és még alig futott, összesen három edzése volt csak és ez a verseny. Tavaly nem akartuk túlerőltetni, mert nagyon fiatal volt, ezért vegyesen versenyeztünk vele a két távon, de idén már mindenképpen szeretnénk tartani neki ezt a 480 méteres távot, és úgy gondoljuk, hogy ezen a mostani időn is még fog tudni javítani.

Minek tudod be, hogy ennyire a szezon elején már ilyen kirobbanó formában van?
Február közepén kezdtünk el dolgozni velük, így bő két hónap munka van benne, de Bonnienak amúgy is van egy veleszületett adottsága, a sebesség a génjeiben van. De kell még neki munka bőven, ezért is gondoljuk, hogy az eredménye is fog még javulni.

Tavaly ő lett a Champion Agár és az Év Sprintere is. Van kitűzött célod vele erre a szezonra?
Igen, nem is titok, hogy a Magyar Derby a van kitűzve, mint fő cél, amire nagyon készülünk vele, illetve másik öt agárral is; Stacey-vel, Pabloval, Siwaval, Alexanderrel és Besttel.

Melyik a következő verseny amire nevezel Bonnieval?
A Nyári Kupa lesz a következő verseny amire hozzuk őt.

Fotó: Benesovitsné Perlusz Piroska

SHARE THIS