Eternal Flame, Palace Bo és Fazekas Imre 4 győzelme

Hihetetlen izgalmakkal zárult a szombati ügetőnap, a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show 2.napján!

Fazekas Imre formájára nem lehetett panasz, hiszen 4 győzelemmel növelte elsőségei számát, mivel Street Genius, Compact Boy és a friss német import, Palace Bo kocsijábán kétszer is elsőként haladt át a célvonalon. A Ferge László Emlékversenyt szintén kimagasló időben a Rádiházi tenyésztésű 3 éves ménnek, Eternal Flame-nek sikerült behúznia Angyal Andorral a sulkyjában. Rajtuk kívűl még Jozé Sagaj-nak, Vezér Emesének, Gyolai Zoltánnak, Boris Kecenovic-nak és Pekker György sikerült 1-1 versenyt nyernie.

A pálya remekül előkészített futó felületét igazolta a nap első futamában született extra jó idő, hiszen Street Genius Fazekas Imrével 1.14,5-ben, szoros küzdelemben, fél hosszra gyűrte le az így az idei Derby-évjárat elejére ugró, Devoted és Csordás Emil párosát, hiszen ők 1.14,6-os időt produkáltak 1800 méteren. Harmadik helyre nagyot javulva California Poker ért fel Jozé Sagajjal.

Fél órával később már a heat verseny első elődöntőét futották, ahogy Palace Bo igazolta német formáit, és 1.13,9-ben könnyedén kvalifikálta magát a döntőbe Fazekas Imrével. Ugyan ez volt igaz még Bobby Fischer és Juhász Balázs, Zlatan LIW és Lakatos Árpád, valamint Guinnes des Fanes és Budai Attila duójára is.

Ez után közvetlen következett a második előfutam, ahol a szlovén vendég, Krack du Clocher tudhatta magát elsőként az esti döntőben Jozé Sagajjal, akit Zante Font követett Juhász Balázzsal, míg az utolsó két továbbjutó helyre Villám Ville Goran Zolnajival, valamint Battisti Grif Veljko Mazsity-tyal érkezett meg.

A nap negyedik futamában Adamo Fling tudta kedvező beállítását egy győzelemre váltani Vezér Emese hajtásában. A második helyet Bailando szerezte meg Kolozsi Lászlóval, míg harmadik helyét a sokáig élen lévő Utódlónak sikerült megtartania Fejszés Kittivel kezében.

Az amatőrök futamában a tavalyi championnak, Gyolai Zoltánnak sikerült megszereznie idei első győzelmét Trencsén sulkyjában. Mögötte tovább növelte a kupapontjai számát Takács Eszter Cseperke Apollo Creedet hajtva, akik a második helyen értek célba. A dobogó alsó fokára, szokásos óriási hajrájával Acélos Fiú érkezett meg Pekker Györggyel.

Fél óra múlva már a hároméves reménységek első megmérettetését láthattuk a Ferge László Emlékversenyben, ahol rengetegen vétettek kisebb nagyobb hibákat a futam során, de nem így tett a nyerő, Eternal Flame Angyal Andorral, és remek szakaszt produkálva, a célban már elől volt duóját. Ezzel leszorították a szintén óriásit futó Eternity Bar és Fazekas Imre párosát az ezüstérmes helyre, míg a harmadik helyet az új tulajdonba és tréningbe került, Eastwood szerezte meg Hajnal Tiborral a sulkyjában.

A 2023-as Ferge László Emlékversenyt a hároméves, Rádiházi tenyésztésű mén, Eternal Flame nyerte Angyal Andorral 1980 méteren, 1.17,8-as időben

A Horze – Spartakus Ans Díjban is favorit siker született Escobarnak köszönhetően, aki Boris Kecenovic-csal zsebelte be élete második sikerét. Mögötte ismét eredményesen szerepelt Despasito Lakatos Csabával,  valamint Doki is Kolozsi László hajtásában.

17:40-kor következett a második heat-je a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenynek, ahol ismét nem talált legyőzőre Palace Bo és könnyen nyerte ezt a kiemelt versenyt Fazekas Imrével. Az ezüstérmes helyet az örökös dobogós Zlatan LIW szerezte meg Lakatos Árpáddal, míg harmadik Krack du Clocher lett Jozé Sagajjal.

A 2023-as Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny nyerő Palace Bo volt Fazekas Imrével, aki 1960 méteren 1.16,1-es időt produkált

 

 

Ismét egy újabb szoros befutónak lehettünk szemtanúi, hiszen két esélyes is óriásit csatázott az első helyért, amelyet végül Australian Gold szerzett meg Pekker Györggyel, ezzel leszorítva a dobogó alsóbb fokára Firefly Shadow és Lakatos Csaba párosát. Bronzérmes helyét Baraka SS-nek sikerült megtartania Turbucz Sándorral.

A nap záró futamában, keretbe foglalva a napot, újra Fazekas Imre haladhatott át elsőként a célvonalon Compact Boy kocsijában. Mögötte Grand Illusion lett a második Nemanja Masic-csal, majd Villeneuve következett Lakatos Csaba hajtásában.

Folytatás jövő hét szombaton, május 13-án!

Fotó: Péter Réka Phtography

 

SHARE THIS