/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Tavaszi Kupa A1/A2 futamgyőztese Shadow

A Tavaszi Kupa első 480 méteres futamának győztese Shadow (Diabolical Shadow), aki 29.54 (A0) befutási idővel szerezte meg az első helyet. Tulajdonosa és trénere, Szoboszlay Csilla.

Shadow tavaly nagyrészt A2, A1-es futamokban szerepelt idejei alapján, idén azonban mindhárom versenyén megfutotta az A0-s időt és 19-én pénteken dobogóra is állt. Minek tudod be ezt a szép fejlődést?
Tavaly elég sokat ütközött, illetve sokszor visszatartotta magát a kanyarok előtt, ami a szezon folyamán szerzett versenytapasztalatok és a téli szünet miatt valószínű átrendeződött a fejében, mert megtanulta kezelni ezeket a kanyar helyzeteket és hogy hogyan helyezkedjen. Emellett sokkal több munkát is tettem bele, mert mostanra sikerült kitapasztalnom a formáját, hogy a teste, a felépítése hogyan reagál a munkára, illetve a pihenésre és ezek arányaira. Rengeteget variáltam ezzel, nagyon sok féle módszert kipróbáltam és talán mostanra sikerült megtalálnom a neki legmegfelelőbb egyensúlyt.

Szinte start-cél győzelmet aratott, számítottál tőle ilyen jó teljesítményre?
Számítottam rá, hogy most sokkal jobban fog menni, de hogy hogy start-cél győzelem lesz, arra nem számítottam, nagyon meglepődtem.

Hogy szoktál elindulni egy-egy versenyre, győzni akarással jössz, vagy csak az élmény kedvéért függetlenül az eredménytől?
Mindenképpen van bennem versenyszellem, így mindig győzni akarással indulok el és mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy a sok kísérletezésnek, ilyen-olyan változtatásoknak mi lesz az eredménye.

Gondolom terveztek Ti is indulni a Magyar Derbyn. Van kitűzött célod, hogy meddig szeretnél eljutni?
Igen, természetesen tervezünk indulni, a kitűzött cél pedig az, hogy minél közelebb kerüljünk a 28 vége, 29 eleje időeredményhez.

Fotó: The Sighthound Photographer

 

SHARE THIS