/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cunami a legkoraibb kétéves

Az idei galopp szezon első kétéves versenyére május végéig kellett várnia a lóversenysport rajongóknak. Megérte, nagyon jól felkészített mezőny állt starthoz és nagyon szorosan értek célba. A sok korai kanca közül az M.K.F. Horse Racing Kft. lovai voltak a legjobbak.

A dinamikusan fejlődő istálló két importja játszotta a főszerepet, Cunami az utolsó métereken bebiztosította győzelmét 900 méteren tréningtársa, Shadow of Night előtt. A kétévesek versenye Farkas Levente tréner és csapatának a munkáját dicséri elsősorban.

A nap második futamában Botaniste nyert Kelemen Zénóval, akinek ez fél óra alatt már a második győzelme volt.  Az 1200 méteres Nyeretlenek Versenyében a múlt héten mutatkozó Safranek volt a legjobb. Az 1300 méteres kishendikepben Arabika az amatőrlovas-championnal győzött biztosan. Remek mezőny és nagyon szép küzdelem a Potássy Emlékversenyben, az 1600 méteres futamban Who Cares és Suták Csenge nyakhosszal és rövid fejhosszal verte legfőbb riválisait. A lovas lendülete kitartott a nap hosszabbtávú nyeretlen versenyében is, 1600 méteren Fille du Fusee megszerezte pályafutása első sikerét.
A napi főversenyben, a Tour To Paris Díjban jött a papírforma és El Prado’s Joy jobbik formája, ami egy remek győzelmet jelentett 900 méteren Georgievvel.

A nap legnagyobb meglepetését a vasárnap délután utolsó futamában a 2200 méteres hendikepben láthatta a közönség, amikor Thunder Girl és Kovács Réka biztos győzelmet aratott.

 

írta: Krebs András

SHARE THIS