/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Tavaszi Kölyök Derby győztese Jill!

A 2023-as szezon Tavaszi Kölyök Derby győztese Jill (Outdoor Jill), aki egy 29.22-es (A0) befutási idővel állhatott a dobogó legfelső fokára. Büszke tulajdonosai Tarnai Linda és Szabó Mihály, trénere Tarnai Linda.

Az este fénypontja a Kölyök Derby futama volt, melyet Jill, a startot követő izgalmas méterek után mondhatjuk, hogy “kérdezés nélkül” megnyert. Milyen formában érkeztetek, mennyire láttad őt esélyesnek?
Jill felkészítése az idei versenyszezonra picit később indult a tüzelése miatt, de ettől függetlenül azt hiszem, sikerült az első versenyére jó formába hozni őt. Az ideális versenysúlyát még teszteljük, mert hormonálisan egészen más a helyzet, mint tavaly, de bízom benne, hogy a Magyar Derbyre meglesz az is. Ami pedig az esélyeket illeti, ezzel sosem foglalkozom, mert az agárverseny mindig tartogat meglepetést.

A Kölyök Derbyre köztudottan 24 hónapos korig lehet nevezni, amiből értelemszerűen adódik, hogy nincs még kifejezetten sok verseny tapasztalata az agaraknak. Ebben a futamban Jill és Siwa voltak a leginkább tapasztalt nevezők, a többiek szinte teljesen újoncok, ami önmagában természetesen semmit nem jelent se pro se kontra. Volt közöttük bárki, akitől úgymond tartottatok?
Nyilván van olyan agár, akinek szükséges néhány futás ahhoz, hogy befussa magát, de talán Jill a legjobb példa arra, hogy tapasztalatlanul is ott lehet lenni az élmezőnybe, hiszen mi a tavalyi évben végig nyílt osztályban versenyeztünk. Ez a sport számunkra egy szenvedély, éppen ezért sosem tartunk senkitől. Úgy gondolom, hogy a nagy győzelmekhez nagy ellenfelek is kellenek, és ha mindig “komfortzónán” belül mozognánk, sosem teljesülnének az álmaink.

Mennyire voltál elégedett a teljesítményével és az időeredményével?
Maximálisan elégedett voltam Jill futásával, odatette magát és hozta, amit tud. Ami pedig az időeredményt illeti, volt már jobb is, de teljesen rendben van.

Szezon eleje óta célirányosan készültetek erre a versenyre, mi a soron következő kitűzött cél?
Valóban, mi mindig kizárólag a soron következő célra koncentrálunk, ezúttal a Magyar Derbyre.

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS