/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Galopp nagydíjak szombaton

Már három évtizedes hagyomány, hogy június első hétvégéjén a hazai ügető és galopp szakág napot cserél a vasárnapi Turf Gála miatt. Így akik az angol telivérek csatáira kíváncsiak, azoknak szombaton a Kincsem Park, vasárnap Pozsony kínál tökéletes szórakozást.

Az ünnepi szombati program 12:50-kor póniversenyekkel indul. Az első „hivatalos futamban” a fantasztikus képességű és kőkemény ugrólóra, Krőzusra emlékezünk. A 3200 méteres Gátversenyben Wallstreet Journey képviseli a legjobb esélyt. A 2200 méteres Ostinato Hendikepben a hároméves évjárat egyik legjobbjának, Lord Winternek és Di Domenica Sweetynek a küzdelmére lehet számítani. A nap harmadik futamában 1000 méteren a rövidre visszavett Reve de Picasso győzelemmel korrigálhat. A versenynapot a nemzetközi amatőrverseny színesíti, ahol Dickinson Judit révén magyar siker születhet.

16:20-kor indítják a hároméves évjárat újabb fontos erőpróbáját, a 2000 méteres Connolly’s Red Mills – Alagi Díj. Aki itt jól fut, az főszereplő lehet a július 2-i 101. Magyar Derbyben. Amore Boy harmadik volt a Nemzeti Díjban, az akkori legyőzői nem állnak starthoz és a hosszabb táv is kedvező lehet a számára.

Fotó: ZL Photos

A papírforma alapján az Erdődy-nyerő és a Nemzeti Díjban ötödik Il Ministro, a mérföldes klasszikusban váratlanul jól futó Racing Ray és a táv emelésével egyre jobbnak tűnő Vendetta Bel ellenfele lehet a favoritnak. Real Hope is igen közel látszik, szerezhet egy helyezést. D’Angelo ezen a távon visszaesett a végére, jó beosztással megszaladhat. Lost In Space első ránézésre ugyan nehezebb helyzetben van, de igazolta már a távbírását és javulásban is van. Anwar Mirashe és Space Opportunity nagyobb javulással meglepetést okozhat.

Az 1600 méteres Bárdosi Emlékversenyben Euraquilo középtávon sokkal jobb lehet, míg a hasonló távú Rascal hendikepben a mindig jól futó, de peches Taugh To Beat veszítheti el a nyeretlenségét.

A galopp szezon első felének legnagyobb presztízsű versenyét, a 7,5 millió forint díjazású Millenniumi Díjat 17:55-kor indítják 1800 méteren. A verseny egyik legnagyobb esélyese kihagyása ellenére a tavalyi második helyezett, a Kincsem Díj nyerő Eggi’s Choice lehet. A mindig gyors Avoiding Water küzdelmet követően verte az utána gyengébben futó Guilin-t az Igazgatósági Díjban, ezen távon bármelyikük dobogós lehet. Berkshire Rebel az eddig látottak alapján hosszabb távon lehet majd a legjobb, de így is főszerepet játszhat. A jó öreg Charlie Firpo stabil topjával szintén harcban lehet a jobb helyezésekért. Éjkirály topon van, küzdelembe érhet. Major Factor győzelemmel jelentkezett, amennyiben tud még javulni, akkor ebben a mezőnyben is közel lehet. Spartan Devil nagy küzdelmet követően szorult le a második helyre a Batthyány-Hunyady Díjban, a sok hasonló esély egyike. Catch Me ugyanott nem volt túl messze a dobogótól, meglepetést okozhat. Light Blue Sky elsőre korrekt formát futott, ha hozni tudja legjobbját, fizethetnek rá.

A versenynapot a gyengébbik nem hagyományos versenye, az Erzsébet Királyné Díja zárja. A sokesélyes mezőnyben a hároméves veretlen kanca, Csinibaba most találkozik az öregek riválisaival, Different Illusionnal és Impressionnel. A Hazafi Díj helyezettje Coco Cielo és Bramastra a helyezésekért küzdhet.

A versenynapon figyelemmel kísérhetjük fogadással összekötve az Epsom Derbyt, de lesz ötösbefutó futam és jackpot a legjelentősebb hazai versenyekben.
A belépés díjtalan!

SHARE THIS