/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Eggi’s Choice továbbra is a trónon

A tavalyi év legjobb galopp lova, a Kincsem Díjat utcahosszal nyerő Eggi’s Choice hét hónapos kihagyás után tért vissza a gyepre a szezon egyik legfontosabb versenyében, a Millenniumi Díjban. A klasszis herélt sérülésből felépülve, előkészítő futás nélkül nyerte meg biztosan a nagydíjat, méghozzá topközeli formával. Az ötéves tavaly ebben a versenyben második volt Sambo mögött, most azonban Georgievvel biztosan verte vissza az örök helyezett, másodjára sokat javuló Spartan Devil támadását. A dobogó harmadik fokára az ismét jól mozgó Guilin állhatott fel. Dr. Hammersberg Elemér lova ezzel már pályafutása hetedik sikerénél jár, pénznyereménye pedig átlépte a 24 millió forintot.


A nap másik jelentős versenye a Connolly’s Red Mills-Alagi Díj volt 2000 méteren, már a július 2-i, 101. Magyar Derby jegyében. A nagyon gyors versenyt a télen új színekbe került Amore Boy nyerte a sokat javult Real Hope és az „örült” tempóról gondoskodó D’Angelo előtt. A nyerő egészen biztosan jött előre, élete versenyében szinte biztos, hogy a favoritok közé tartozik majd.


A kancák 1800 méteres versenyében, az ellassúzott Erzsébet Királyné Díjban Csinibaba és Mocsinka Vivien folytatta remek sorozatát és veretlenségét megtartva negyedszerre is győzött.
A versenynap krónikáján végig szaladva, Wallstreet Journey küzdelemben verte tréningtársát Cosima-t a mini mezőnyt felvonultató Krőzus Gátversenyben. Az Ostinato Díjban a Szenttamási Ménes saját tenyésztésű háromévese, a Tai Chi apaságú Merci Star győzött. A Dr. Guru Hendikepben Easy Cash nyert biztosan, idén már másodszor. A Nemzetközi Amatőrversenyben hazai sikernek örülhettünk Májer Cintia és Wind Princess révén. A tiszteletdíjas Bárdosi György Emlékversenyben Euraquilo volt a nyerő a HJ Racing Team legnagyobb örömére. A háromszoros Millenniumi Díj győztes Rascalról elnevezett futamban a hendikepben frissen debütáló lovak érvényesültek, kihagyása ellenére Big Secret Bernáth Christopherrel győzött könnyedén.

Folytatás jövő vasárnap 14 órától!

SHARE THIS