/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Fazekas duplája a Liga futamokban

Izgalmas és látványos befutókkal tűzdelt ügető futamokat láthattak, akik vasárnap kint voltak a Kincsem Park, vagy valamelyik online felületen követték a versenyek alakulását.

A három kiemelt verseny közül kettőben is Fazekas Imre-Balogh Bernadett hajtó-idomár kombinációból született két szép első hely, hiszen a 114. Nemzeti Díjat a rádiházi tenyésztésű, Éjjeli Hölgy nyerte (Maximus Lindy – Night Lady) fordulóstartra 1.19,0-ban, míg két futammal később, Palace Bo (Muscle Hill – Jasmina) kocsijában haladt át elsőként a célvonalon 1.14,4-ben, a többszörös champion és Derby győztes hajtó.

A Rózsakert Hendikepben a vártnál kicsit nehezebben, de végül Bailando és Kolozsi László párosának sikerült megszereznie az első helyet. A Balogh Bernadett által hajtott Balerina R., szokásos óriási hajrájával érkezett, azonban támadásuk, most egy második helyhez volt elég. Mögöttük Ambrosia Gielle ért fel harmadikként Varga Sándor hajtásában.

Fél órával később már a két heat-es Dr. Vecseklőy József Emlékverseny első futamát indították, ahol a tavalyi Év Lova, Bonaparte Boss tovább menetelt és nyerte a futamot remek időben, 1.14,2-ben, természetesen idomárjával, Veljko Mazsity-tyal tette mindezt. Mögötte nagy csata volt a helyezésekért, amely kettes fogatból, Catania R. végzett előrébb Marko Slavic-csal, így harmadik lett Csak a szél Fazekas Imrével.

A nap harmadik versenyében több négyéves is megjavította eddigi topját, így feljebb került a Derby, időszerinti rangsorába. Közülük is, Diófás jutott legelőrébb, hiszen 1.16,7-ben nyerte a futamot Varga Sándorral. Mögötte a hároméves évjáratot képviselve, egy remek kancából (Wale) származó reménység, Emerald javult óriásit, és szerzett egy szépen csillogó ezüstérmet Vezér Emesével. Harmadiként a szintén tovább fejlődő, Cyrano RG haladt át a célvonalon Angyal Andorral a sulkyjában.

Következő futam már az egyik Nemzeti Ügető Liga állomás volt, a 114. Nemzeti Díj, ahol a rádiházi tenyésztésű, Éjjeli Hölgy Fazekas Imrével tudott behúzni egy újabb nagydíjat, egy igen zavaros lefolyású versenyben. Mögötte a Ferge után, egy újabb szép érmet gyűjtött be Eternal Flame Angyal Andorral, míg a startnál kisebb hibát vétő, Eastwood ért fel a dobogó alsó fokára Hajnal Tibor hajtásában.

 

A Friderika Díjban, Ezüstfiú tovább növelte elsőségeinek számát, hiszen 1.18,1-ben elsőként haladt át a célvonalon Veljko Mazsity-tyal.. Mögötte Csodabogyó Varga Sándorral szerzett egy újabb értékes második helyet, míg harmadik, a hősiesen védekező El Diablo lett Juhász Balázzsal.

Az Effendi Hendikepben favorit siker született, hiszen Briliáns BD nyerte a futamot, azonban német hajtója nem érkezett meg, így Lakatos Csaba örülhetett az első helynek. Óriási csata volt a helyezésekért, amelyből Wonderchild Ifj. Veres Lászlóval végzett előrébb, így leszorította Reménység és Turbucz Sándor párosát a dobogó alsó fokára.

Fél órával később egy újabb Liga futam következett, a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa, amely a vártnál szorosabb küzdelmet hozott, hiszen a két Zolnaji-idomítás elképesztő rössel érkezett, azonban így is, egy nyakhosszal előrébb végzett Palace Bo Fazekas Imrével. Tőle szoros célfotó volt a dobogós helyek, amelyből Cardenas Baba végzett előrébb Goran Zolnajival, mögötte a hűség mintaképe, Unno del Duomo ért célba Kolozsi Sándorral.

 

A Galambos Ernőre emlékező hendikepben Valentino közel teljesített múltkori formájához, azonban a Csordás Emil által idomított és hajtott Adamo Fling könnyen sétált el neki, és nyerte a futamot. Tőle másfél hosszra, egy újabb remek helyezést szerezve, Very Nice Photo végzett Vezér Emesével, míg a harmadik helyre szorult le így, a kissé elfáradó Valentino Vicen Pállal.

 

A Dr. Vecseklőy József Emlékverseny második heat-jében is Hico-s siker született, hiszen Bonaparte Boss nyerte ezt a futamot is, ezáltal természetesen az összesítésben is övé lett a nagydíj trófeája. Mögötte végül Catania R. szerezte meg az ezüstérmet jelentő pénzdíjat Marko Slavic-csal, aki mögött Csak a szél lett a harmadik Fazekas Imrével.

Az Amatőrverseny Hendikepben favorit siker született, Mangoraja és Fazekas Andrea duójának köszönhetően. Őt, a csupaszív Australian Gold követte, tulajdonosával Pekker Györggyel, míg a harmadik helyre nagyot hajrázva Urban Legend ért fel gazdájával, Szabó Lillával.

A versenynap záró futamában, a fordulóstartos Butterfly Díjban a hűséges Bűbájos egy újabb elsőséget szerzett, most Komáromi Krisztinával a sulkyjában tette mindezt. Mögötte Battisti Grif lett a második Veljko Mazsity-tyal, harmadik pedig Casino Royale lett Angyal Andorral.

 

Folytatás jövőhét szombaton!

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS