/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dióspusztai Díj

A múltheti ünnepi versenynap után szerényebb arcát mutatja a vasárnapi galopp nap. Hat izgalmasnak tűnő futam és a 2000 méteres Dióspusztai Díj várja a közönséget.

A Tata mellett fekvő Nemzeti Ménest Jaross Sándor alapította 1912-ben. A cél egy gazdaságosan működtethető panziós és árverésre tenyésztő ménes megalapítása volt. Ekkor még működött az Esterházy Miklós által életre hívott tatai idomítótelep. Dióspuszta Tata mellett a Bécset Budapesttel összekötő út mellett feküdt, és a Kisbéri Állami Ménes is elérhető közelségben volt, ahol kiemelkedő angol telivér mének álltak a magántenyésztők rendelkezésére. Az itt elhelyezett sárló kancát át lehetett lovagolni a fedezőménhez Kisbérre. A ménes az elmúlt években komoly átalakuláson ment át, több ütemben vásároltak nyugati árverésekről komoly származású vemhes anyakancákat. Tenyészetükből az elmúlt évben két Magyar Derby nyerő is kikerült, Esti Fény és Shy Boy.

A most vasárnapi versenyben Avoiding Water lehet az egyik favorit, a Millenniumi Díjban közel végzett, ha nem fáradt, ebben a mezőnyben eredményes lehet.

Agreement győzelemmel javított, itt is első esélyt képvisel. Crix Crax gáton nagyon erős volt, síkformája alapján is küzdelembe érhet. Punto Banco győzelemmel kezdett, ha rá tud tenni, megszorongathatja a favoritot. Tulsa esély nélkül futva sem volt túl messze Badenben, ez a mezőny sokkal jobban megfelelhet neki, ha tudja jobb átlagát. Wallstreet Journey egy ellassúzott gátversenyt nyert múlt héten, itt nehezebb dolga lehet. Éjkirály topot futott a Millenniumi Díjban, papíron jól áll, tippeletlenül is döntős szereplését várjuk.

Az első futam 14 órakor kezdődik, a jackpot összege 100.000 forint, a belépés díjtalan.

SHARE THIS