/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Como Tiago elsősége a Lady Flame Díjban

Az elmúlt 4 nap alatt hihetetlen mennyiségű eső “árasztotta” el a Kincsem Park ügetőpályáját is, de a telepen dolgozó munkások és a telepvezető szakértelmének köszönhetően, pazar pálya várta a versenyen induló fogatokat.

Ennek köszönhetően igen jó lefutási idők és ezáltal új egyéni rekordok is születtek. Az első, remek időt futott ló Édes K volt Kolozsi Lászlóval, aki a befutóra érve már az élre tört és tartotta Elegáns Hölgy és Horváth Zoltán párosával szemben minimális  különbséget egészen a célig. A harmadik helyre, élete első versenyében igen jól futva, Eurydice érkezett meg Márton Lajossal.

Az Elegant Lady Díjban óriási meglepetés született, hiszen a favoritok a verseny különböző szakaszain hibáztak, így az elképesztően nagyot javuló, Gyolai istálló színeit képviselő ügető, Erzsébet Királynő tudta megszerezni élete első sikerét. 5/4 hosszra végzett tőle Emeli Sandé A.T., akit  Despasito követett.

A versenynap egyetlen hosszútávú versenyében, az Angol Lady Díjban egy régi-új páros villantotta meg magát, hiszen Vakarcs RG könnyen nyerte a futamot, Erdei Péterrel a sulkyjában. Bellini Fling is alig elmaradva a toppjától, az ezüstérmes helyen végzett Farkas Györggyel, míg harmadikként Best Boy haladt át a célvonalon Komáromi Krisztinával.

Az engedményes versenyben realizálta jó esélyét Cyrano RG és senkitől sem zavartatva szerezte meg esedékes győzelmét, Dukai Tamással. Őt, a Tänczer Tamást váltó, Fazekas Andrea által hajtott Diána Gull követte, a bronzérmes helyét végül Dream Of Mine-nak sikerült megtartania Fazekas Imre kezében.

A Light Lady Hendikep amúgy kicsi mezőnye egy lejelentés miatt még kisebb apadt, így végig vezetve, könnyen nyerte a futamot Can Tach Lux Milan Kovacevic-csel. Őt a szintén esélyes Vanderle követette Komáromi Krisztinával. Hosszak özönével érkezett, azonban így is a dobogós helyen végzett, az új tréningbe került, Inforgettable Kárai József kezében.

“Jó az öreg a háznál” hallhattuk már sokszor, ami a Brown Lady Hendikepben abszolút igaznak bizonyult, hiszen a futam korelnöke, a maga 13 évével, Reménység tudta behúzni a futamot, Lakatos Árpáddal a sulkyjában. Mögötte Vezér lett a második helyezett Weber Zsolttal, míg harmadikként Berna Queen M haladt át a célvonalon Komáromi Krisztinával.

17:00-kor indították a napi főfutamot, a Lady Flame Díjat, ahol a favorit, Devoted hibázott közvetlen a start előtt, és igen nagy térhátrányt szedett ezzel össze magának. Az első kanyarra érve, így már Como Tiago került az élre, aki senkitől sem zavartatva, megerőltetés nélkül nyerte a versenyt Fazekas Imrével. Végül a Csordás Emil által hajtott Devoted, hihetetlen sok teret ledolgozva felért a második helyre.  Bronzérmes helyét Chip Chip Chip tartotta meg Kolozsi Sándor hajtásában.

A nap záró versenyében egy újabb “Gyolai istállós” ló, Trencsén tündökölt régi fényében és így Kolozsi Sándor egy győzelemmel tudta növelni elsőségeinek számát. Mögötte a favorit, Acélos Fiú lett a második helyezett Fazekas Andreával, míg harmadikként, Zsóka ért célba Erdei Péterrel.

Folytatás jövő hét szombaton, a Mount Díjjal!

SHARE THIS