/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Agreement ismét villant

A hét közepén, és még pénteken és szombaton is áztatta az eső a Kincsem Park pályáit. A közel 100 milliméter csapadék ellenére fennakadás nélkül, az előzetesen kiírtak szerint sikerült megtartani a vasárnapi versenynapot.
A napi főversenyben, a gyeppályás Dióspusztai Díjban, a két klasszis Avoiding Water és Agreement kimagasló esélyt képviselt. A 2000 méteres verseny azt hozta, amire számítani lehetett, a két krekk elköszönt és egymás között intézték el a futamot. A tavalyi Magyar St. Leger nyerő Agreement Stanislav Georgievvel az utolsó száz méteren nagyon meggyőző volt és könnyedén húzta be a 700.000 forintos első díjat. A Jazy Team ásza már pályafutása hatodik elsőségénél jár, a tervek szerint a következő versenye július 2-án vasárnap lesz a Derby és Divat Fesztivál harmadik napján, természetesen hosszútávon.

Az első futamban a Nemzeti Díjban lemaradó francia tenyésztésű Oligarcha győzött. A hároméves számára úgy tűnik, mind a táv, mind a mezőny sokkal megfelelőbb volt. A Nyeretlenek Versenyében a legutóbb hendikepben halványabb Merlin hozta magát és könnyen győzött Carlos előtt. A Silver Frost Hendikepben komolyabb meglepetést láthattunk, Sayuri korrigálta kisiklását és kicserélt lóként futva győzött idomár-lovasával. A negyedik futamban a Szalai család kedvence, Shining Star volt a leggyorsabb és megszerezte pályafutása első győzelmét, de Itonda nagyon megnehezítette a dolgát. A zárófutamban Bubek és Mesetár harcolt nagyot az elsőségért, melyet végül a négyéves szerzett meg.
A galopp szezon vasárnap folytatódik többek között a Janek Géza Emlékversennyel!

SHARE THIS