/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Nikola Jokic a csúcsra ért

A világ jelenlegi legjobb kosárlabdázója, a magyar határ mellett született „óriás”, Nikola Jokic kedd hajnalban a Denver Nuggets színeiben a csúcsra ért és megnyerte a Miami Heat ellen a NBA nagydöntőjét. Az ügető versenyistállóval rendelkező szerb zseni a bajnoki cím mellett, több megdönthetetlennek tűnő rekordot is átadott a múltnak (pont, lepattanó, passz) mellyel bezsebelte MVP címet is, ő lett a liga legértékesebb játékosa.
Jokicról még mindig kevesen tudják, hogy Zomborban édesapja segítségével a helyi lóversenysport motorja, ügető lovakat tart, tenyészt és versenyeztet, hatalmas összeget fektetett a helyi pálya felújítására, istállója mindeközben Magyarországon is letette már a névjegyét. Ha nincs a kezében labda, akkor egészen biztosan a lovainál kell keresnie annak, aki találkozni szeretne vele. A rettentően szerény és szimpatikus sportember kamaszként még arról álmodott, hogy nagy hajtó lesz, gyerekkori barátság fűzi a sokszoros Magyar Ügetőderby győztes Veljko Mazsityhoz, de több hazai szakemberrel is sportbarátságot kötött az elmúlt években. 2020 őszén, a Szerb Derby napján Fazekas Imrével és a Jokic-istálló egyik lovával készült az alábbi fotó.


Bízunk benne, hogy a közeljövőben vendégül tudjuk látni őt és lovait a Kincsem Parkban valamelyik kiemelt versenyünk alkalmából, egyúttal pedig gratulálunk a világraszóló sikeréhez!

-ka-
Fotó: Nagyváry Andrea


Index írásai Nikola Jokicról és az NBA döntőről:

https://index.hu/sport/kosarlabda/2023/06/13/kosarlabda-denver-nuggets-miami-heat-nba-bajnok-nikola-jokics-mvp/

https://index.hu/sport/kosarlabda/2023/06/13/nba-finals-denver-nuggets-nikola-jokics-bajnok-nyilatkozat/

 

SHARE THIS