Mount Díj

Igazi nyári időben várja az ügető szerelmeseit és a szakág iránt érdeklődő közönséget a Kincsem Park szombaton! A versenynap futamai Nagy Ferenc II. egykori legjobb, legeredményesebb lovairól lettek elnevezve, ezzel is felelevenítve a régmúlt, szép időket.

A belépés továbbra is díjtalan!

A Zen Díjban tovább menetelhet Eposz és megszerezheti élete második győzelmét, azonban az igen nagyot javuló Durcás Lányka, vagy a bronzérmes helye után induló, Speed of Sound is csatázhat az elsőségért. A német tréningből érkező, Eagle GG odaérhet akár egy jobb pénzdíjas helyre is.

A hosszútávú, Ördög Hegedűse Hendikepben a remek formában versenyző Anybody és Csordás Emil párosa haladhat át elsőként a célvonalon, azonban erős ellenfélnek ígérkezik Szilvás Komáromi Krisztinával, valamint Velence R. Farkas György kezében is.

Népes mezőnyt adtak indulónak az Újpesti Lány Hendikepben, szám szerint 11 ügetőt. A bombaformában lévő Csípkedd Magad! szerezhet egy újabb elsőséget, most tulajdonosával, Tänczer Tamással teheti mindezt. Több, folyamatosan eredményes ló is odaérhet a dobogós helyek valamelyikére. Például, Lakatos Árpáddal Barakka SS, Farkas Györggyel Carina Fling, Doki és Kolozsi László párosa, valamint Antónia Schwim Weber Zsolttal.

Kissé erősebb társaságba került a favorit, Daytona Spav a Diós Díjban, de képessége révén, ezt a feladatot is megoldhatja. Cherie Bella M folyamatosan jól teljesít, így megszorongathatja az előbb említett, Maharajah ivadékot. Del Piero gyors versenyben ügetett “Derby-időt”, amit ha ismételne, az első háromban végezhetne, csakúgy, mint a galoppját egy eredményes futással feledtető, Dee Dee AT.

A Segédhajtó Kupa harmadik állomásán talán rámosolyog a szerencse Fejszés Kittire és Utódlóra, amely egy újabb közös győzelmet jelentene számukra. Csatában lehet még az elsőségért Zagato és Erdei Péter, valamint Winner Boy-jal Horváth Lilla is. Ha kijön a lépés Bosphorus N-nek, akár egy jobb pénzdíjas helyezést is elcsíphetne Hegedűs Tamás kezében.

Utolsó két formája alapján papír esélyt képvisel a Dolores Hendikepben Dezmin Lady Kolozsi Lászlóval. Azonban a vele egy helyről forduló, Wonderchild Ifj. Veres László kezében képes lehet olyan teljesítmény nyújtására, amivel az első három hely egyikét is megszerezhetnék. Magic Bucks is jobb formáját hozta legutóbb, így ismét dobogóra érhet Kárai József hajtásában.

A napi főfutamot, a Mount Díjat 17 órakor fogják indítani, ahol a pályarekorder páros, Bobby Fischer és Juhász Balázs magaslik ki a többi fogat közül. Legerősebb ellenfele Veljko Mazsity egyik idősebb klasszisa, Zitti Tutti lehet majd. Bűbájos egyéni toppot futott, majd győzni is tudott, így itt is számítani kell eredményes szereplésére Nagy Ferenc II. kezében.

A 2022-es Mount Díj nyerője Bobby Fischer volt Juhász Balázzsal, 2400 méteren 1.17,5-ös időben

 

A nap záró versenyében a Bájital Díjban, Street Genius szerezhet egy újabb elsőséget megszokott hajtójával, Fazekas Imrével. In Love Danover többször is futott jó időt az előbb említett ügető mögött, ha hasonló formát nyújtana, helyre érhetne Juhász Balázs hajtásában. Tour de Lux nem indult versenyben több, mint 1 hónapja, ennek ellenére tudása alapján az élmezőnyben köthet ki, Angyal Andorral a sulkyjában, csakúgy, mint a folyamatosan eredményes, Big Ben Pax és Kolozsi Sándor párosa.

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS