/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Út a Derby-re – 2023

A 2023. évi., 9. Kincsem Park Magyar Derby-re összesen 24 agarat neveztek a tulajdonosok. A június 16-i pénteki versenynapon négy negyeddöntő futam kerül megrendezésre, mely futamokból az első három helyezett automatikusan, időteljesítménytől függetlenül továbbjut a június 23-án lefutásra kerülő két elődöntőbe.
A 12 továbbjutott agarat a Versenyszervező a negyeddöntőket követően, az ott futott idők alapján állítja futamba egymással (ezredig azonos idő esetén a jobb helyezés, további egyenlőség alapján sorsolás dönt). Ennek alapján 23-án pénteken a továbbjutott 12 agár a következők szerint kerül besorolásra a két elődöntőbe:

Amennyiben a 12 továbbjutott agár közül 2023. június 17., vasárnap 24.00 óráig valamelyiket visszavonják/lejelentik, akkor a negyeddöntőkben futott (jobb) időeredmények alapján kerülnek feltöltésre a futamok úgy, hogy az így bekerült agarak a kiesők helyére kerülnek az ágrajzon. A két elődöntős futamból az első három helyezett jut be a Magyar Derby Döntő, a negyedik-ötödik-hatodik pedig a Magyar Derby Consolation futamába.

A negyeddöntőkből tovább nem jutott 12 agár június 23-án a Magyar Derby Invitation futamba kerülésért versenyez, ahova szintén az első három helyezett jut tovább mindkét futamból. A 23-i napra való futamba sorolás is a fenti ágrajz alapján történik.

A Sprint Derby-re idén 17 agarat neveztek a tulajdonosok. A június 16-i, pénteki versenynapon három negyeddöntő futam kerül megrendezésre, mely futamokból az első négy helyezett automatikusan, időteljesítménytől függetlenül továbbjut a június 23-án lefutásra kerülő két elődöntőbe.
A 12 továbbjutott agarat a Versenyszervező a negyeddöntőket követően, az ott futott idők alapján állítja futamba egymással (ezredig azonos idő esetén a jobb helyezés, további egyenlőség alapján sorsolás dönt). Ennek alapján 23-án pénteken a továbbjutott 12 agár szintén a fenti ágrajz alapján kerül besorolásra.

A két elődöntő első három-három helyezettje futja június 30-án, pénteken a Sprint Derby Döntőt, a negyedik-ötödik-hatodik a Consolation futamot. Amennyiben június 25-én éjfélig lejelentés/visszavonás történik, úgy az adott futamok a soron következő időeredmények alapján feltöltésre kerülnek. A negyeddöntő napján tovább nem jutott öt agár június 23-án nem fut versenyben, velük legközelebb a döntő napon, a Magyar Derby Invitation futamban találkozunk.

SHARE THIS