/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Zsoké királyokra emlékezünk vasárnap

A vasárnapi versenynapon nyolc izgalmasnak tűnő versennyel várja a Kincsem Park a közönséget. A futamok többsége olyan korszakos zsoké klasszisokról van elnevezve, akik nem csak hazánkban, de Európában is letették a névjegyüket. Tudásukat és a magyar galoppsportra gyakorolt hatásukat jól mutatja, hogy Dunakeszi város az alagi városrészben utcákat nevezett el róluk.

A 14 órakor kezdődő napon újabb nyeretlen kétévesek mutatkoznak be. A már látott lovak közül Shadow of Night a jobb esély, míg az újoncok közül Sirmionarris és Udvarhölgy emelhető ki származása révén. A Bonta Ferenc Emlékversenyben Kacharot több jó helyezés után végre hazaérhet, míg a Scheibal Emlékversenyben Endymion, Acer és Keszkenő küzdelmére lehet számítani a Turf szerint. Keszthelyi István korszakos egyénisége volt a sportunknak lovasként, majd trénerként is, tiszteletére 1400 méteren hét ló fog starthoz állni. Ebben a futamban a legutóbb második helyezést elérő Hajnalmadár-t emelte ki a szaklap. Az ötödik futamban a zseniális Gutai Jánosra emlékezünk, ebben a versenyben Miley Irish korrigálhatja utolsó gyenge formáját, de File De Fusee és Sempelior is az esélyesek között szerepel. A fiatal generáció számára kiírt egész szezont átfogó versenysorozat, a Németh Ferenc Emlékkupa Lucnaor és Chocito Sts párharcát ígéri.
Minden idők legjobb magyar lovasa, Janek Géza nem csak a régióban, de sportág őshazájában, Angliában is letette a névjegyét. A róla elnevezett napi főversenyben öten indulnak.

“Rémkirály néhány hete nagyon megszorongatta a favoritot, akivel most is összecsap, újfent dobogóra érhet. Oba Hara jelenlegi lovasával a legerősebb, ha megcsillantja valós képességét, küzdhet a győzelemért. Xinoníma nagy hajrával ért fel másodiknak, ismételhet. Carlos Ray még rövidebbre, egyenes pályán még jobb lehet, duplázhat. Aleidis nyerő momentummal futott legutóbb, nagyon közeli esély.” – vélekedik a Turf a futam kapcsán. A hazai programot egy nyeretlen verseny fogja zárni 1900 méteres távon, ahol két, korábban a Derbyre is nevezett ló küzdelme várható.
A versenynapot fogadási szempontból sok más nemzetközi futam mellett a Svéd Ötösbefutó futam, Kincsem+ verseny (Jackpot 400 millió Forint) és a Francia Kancadíj is színesíti, míg nálunk a nap negyedik futamában 100.000 Forint lesz a jackpot a TÉT játékban.

SHARE THIS