/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A 9. Kincsem Park Magyar Derby győztesei

Június 30-án pénteken, a 2023-as szezon legnagyobb versenyén, a 9. Kincsem Park Magyar Derby estéjén a három Sprint Derby és három Magyar Derby futam mellett nagy örömünkre négy kategória verseny is starthoz állt, keretbe foglalva a háromhetes versenysorozat döntő pillanatait. Fantasztikus estét tudhatunk magunk mögött, mely sokaknak sok szempontból adott maradandó, akár életre szóló élményt. Ezúton is hálásan köszönjük csodálatos szponzorainknak a temérdek ajándékot és felajánlást, mellyel igazán emlékezetessé tették ezt az amúgy is kiemelkedő versenynapot!

Az estét sprint távon, S1-es kategóriában kezdtük meg, melyet egyik újonc agarunk, Mózes (Air Hammer Mózes) nyert meg, mindössze 0.01 század másodperccel megelőzve Junot, maga mögé utasítva a legutóbbi versenyükön első helyezést elért Iron Lady-t, Lanát és Dallast is, tulajdonosa és trénere, Baglyos Ferenc nagy örömére. Befutási ideje: 17.00 (S1)
Befutási sorrend: Mózes (3) – Juno (4) – Dallas (5)

S1/S2 kategóriában a legutóbb utolsó helyen végzett, szintén újonc fekete kan, Prestige tarolt, messze maga mögött hagyva a futam többi tagját, egy szuper 16.69 (S0) befutási idővel. Tulajdonosai: Pető Andrea és Molnár Károly, trénere Tenczel Gábor.
Befutási sorrend: Prestige (1) – Huron (6) – Irokéz (4)

Az este első Derby futamában, a Sprint Invitationben 280 méteren indultak a 16-án 5. és 6. helyezést elért agarak, akik közül Lucifera került ki győztesen, méghozzá egy nagyon magabiztos start-cél győzelemmel. Befutási ideje: 16.61 (S0). Tulajdonosai: Baranyai Ádám és Tenczel Gábor, trénere Tenczel Gábor.
Befutási sorrend: Lucifera (4) – Hancock (1) – Wanheda (3)

A Sprint Derby Consolation futamban már egy erősebb mezőny mérte össze gyorsaságát, az elődöntőben 4.-5.- és 6. helyen végzett agarak. A futam győztese Boogie, a negyeddöntőben első lett, majd ötödik, ezúttal pedig ismét győzedelmeskedett egy 16.83 (S0) befutási idővel. Tulajdonosa Molnár Ágnes, trénere Ganyecz Mihály.
Befutási sorrend: Boogie (2) – Willy Wonka (3) – Odile (5)

Az este első döntő futama a Sprint Derby Döntő volt, melyben a három hét hat leggyorsabb sprintere állt starthoz egymás ellen; Füge, Rio, Komi, Blondie, Stacey és Gallardo. A verseny győztese egy megkérdőjelezhetetlen start-cél győzelemmel a futam legidősebb agara, Komi lett, aki nemcsak veretlenül jutott el a döntőig, de a nap legjobb sprint idejével – 16.58 (S0) – állhatott föl a dobogó legfelső fokára. Büszke tulajdonosa és trénere Duli Zsolt.
Befutási sorrend: Komi (3) – Rio (2) – Blondie (3)

A háromhetes versenysorozat fénypontja a Magyar Derby Döntő volt 480 méteren, melyen hat szuper agár mérte össze utoljára gyorsaságát és teherbírását a szezon legrangosabb címéért, a Magyar Derby győzelemért. Jill, a futam legfiatalabb agara, a Nemzeti Agárstadion négyéves Derby történetében első szukaként fantasztikus győzelmet aratott karrierje legjobb időeredményével – 28.68 (AA0), maga mögé utasítva a mezőny többi tagját, köztük a tavalyi Derby győztes Reggiet is. Büszke tulajdonosai Tarnai Linda és Szabó Mihály, trénere Tarnai Linda.
Befutási sorrend: Jill (1) – Alexander (3) – Blue Bell (5)

Bár az izgalmakat nehéz lett volna tovább fokozni, az estének még messze nem volt itt vége, hiszen további öt futamban szurkolhattunk kedvenceinknek.

A Magyar Derby Consolation futamában hat szintén kivételes agár állt starthoz, akik közül Cannonball került ki ezúttal győztesként idei legjobb befutási eredményével – 28.65 (AA0) és egyben első dobogós helyezésével. Tulajdonosa és trénere Novák János.
Befutási sorrend: Cannonball (1) – Pablo (2) – Cherry (3)

Az utolsó 480 méteres Derby Invitation futamban Ronaldo remekelt a legjobban a hat induló közül, aki idén harmadik alkalommal állt dobogóra, meghozva ezzel az este első román győzelmét. Befutási ideje 28.97 (AA0). Tulajdonosa és trénere Bodog Abel.

Az utolsó előtti futamban, A1/A2 kategóriában Ciklon bizonyult a leggyorsabbnak, aki bár nem a derby futamokban, de maga is végig versenyezte az utóbbi három hetet, azonban eddig mindig lecsúszott a dobogó legfelső fokáról. Most tulajdonosa és trénere, Labancz Zsuzsanna legnagyobb örömére végre beváltotta a hozzá fűzött reményeket és 29.40-es (A0) befutási idővel győzelmet aratott.
Befutási sorrend: Ciklon (1) – Best (5) – Siwa (6)

Az este záró futamában egy röpke 17 másodpercre visszaálltunk 280 méterre. Az S2-es kategória versenyt egy nagyon izgalmas küzdelmet követően nevéhez méltó módon Murcielago nyerte, meghozva ezzel karrierje első győzelmét. Befutási ideje: 17.24 (S1). Tulajdonosa és trénere Szajka Kálmán.
Befutási sorrend: Murcielago (5) – Veyron (1) – Mad (6)

Köszönet a mindig csodás fotókért: The Sighthound Photographer

SHARE THIS