/ by /   Korábbi hír / 0 comments

Eggi’s Choice Magdeburgba készül

Írta: Kovács Botond.

Eggi’s Choice

A hétvégén felveszi a hétmérföldes csizmát a nagydíjakat rendre bezsebelő Eggi’s Choice (2018 pher, Fascinating Rock – Entertaining, Songandprayer), és Magdeburg felé veszi az irányt. A Dr. Hammerseberg Elemér színeit vivő kitűnő telivér 2021-ben Nemzeti Díjat és Alagi Díjat, 2022-ben Batthyány-Hunyady Díjat, Kincsem Díjat és Köztársasági Díjat, 2023-ban pedig Millenniumi Díjat nyert a Kincsem Parkban a turf-rajongók legnagyobb örömére. Van még a tarsolyban Magyar Derby, St. Leger és Kincsem Díj második helyezés is, szóval bátran állíthatjuk, hogy az egyik legkiválóbb hazai ló készül Németországba. A menedzsment a 2050 méteres Group 3-as besorolású Grosser Preis von Neumannt választotta Magdeburgban, Eggi’s Choice ezen a távon a legmagabiztosabb.

Mansour

Kihívói közül Mansour (2017 pm, Tai Chi – Magic Tilla, Tillerman) tűnik a legerősebbnek a 2200 méteres Grosser Preis der Badischen Wirtschaftban (Group 2) futott formája alapján, ahol ötödikként ért célba május 23-án. A szintén 2200 méteres Listed besorolású Preis der Fortunában második lett március végén, és ugyan a berlini Preis von Dahlwitzban (Listed) látunk egy győzelmet 2000 méterre Pavel Vovcenko idomítottjától, de félelemre semmi ok, egy ilyen remek ló legyőzésétől sokat nőhet Eggi’s Choice ázsiója.

Aemilianus

Egy másik ellenfélen is megakadt a szemünk. A Schlenderhani Ménes dresszét vivő Aemilianus (2019 pher, Holy Roman Emperor – Assissi, Galileo) szintén erős első ránézésre, bár mivel rendszerint mérföldön indítják, 2050 méteren verhetőnek tűnik. Élete legjobb teljesítményét nyújtva tavaly októberben győzött az 1700 méteres, szintén Group 3-as kategóriájú Grosser Preis der Landeshauptstadt Dusseldorfban. Legutóbb, június 18-án 40/1-hez adták nyerési esélyeit Chatilly-ban a Group 3-as Prix Bertrand du Breuil-ben, de csupán ötödik lett Bauyrzhan Murzabayevvel, szóval Markus Klug mester nem biztos, hogy nyugodt, ha a magyar lóra gondol.

Szurkoljunk együtt július 9-én a magyar csapatnak. Hajrá Eggi’s Choice! Hajrá Magyarország!

SHARE THIS