/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Grál-lovag Díj az ügetőn

Július 22-én folytatódik a 2023-as ügető szezon a Kincsem Park. 9 izgalmas futam várja a Parkba látogató közönséget, valamint az online felületen, a versenyeket követőket. A versenynap az idei Derby nyerő idomárhajtó, Csordás Emil egykori legjobb lovairól lett elnevezve, és a napi főfutamot a 2003-as Derby győztes, Grál-lovag nevét viseli.

A belépés továbbra is INGYENES!

A versenynap 14 órakor indul a Nyeretlenek Versenyének I.részével, ahol tulajdonosával, Ezigen haladhat át elsőként a célvonalon, azonban figyelnie kell a fejlődést mutató Eperke, Deartomaz WF kettes fogatára, illetve Éden Evo-ra is, ha rendesen körbe megy.

A 14:30-as fordulóstartos, engedményes Rendfőnök Díjban a Derbyben hibázó, de remek képességgel megáldott Davide Fling vigasztalódhat egy győzelemmel Veljko Mazsity hajtásában. 20 méteres engedményét egy eredményes futásra válthatja, a Búrány Adrián kezében induló Drina TIM. Édes K hajtójának, Erdei Péter formájára sem lehet panasz, így az ő párosuk is egy dobogós helyezésben bizakodhat.

A napi főverseny igen hamar lefutásra kerül, hiszen 15 órakor startol el a Grál-lovag Díj mezőnye. A bombaformában versenyző In Love Danover behúzhatja idomárjával, Juhász Balázzsal ezt a futamot is, ezzel megszerezve idei 4 sikerét. Erős ellenfélnek ígérkezik azonban, a legutóbb új egyéni rekordot ügető, most Papp István kezében induló My Dyla LV és a folyamatosan pénzért futó, Carlos Fox is Nagy Ferenc II.-vel.

A 2022-es Grál-lovag Díj győztese Como Tiago volt Fazekas Imrével, 1960 méterről fordulva 1.17,9-es időben

 

15:30-kor egy újabb fordulóstartos futam következik, a Nobody Hendikep, ahol az alaptávról induló Baraka SS szerezheti meg esedékes győzelmét. Az egyenletesen teljesítő Zaharova M, a javulást mutató Carlos Fox és az új kézben induló, Sholty Csabi is ott lehet akár az első 3 hely valamelyikén.

Az egykori saját tenyésztésű és tulajdonú kancájáról elnevezett, 16 órai futamban, a Magna Charta Hendikepben első esélyt képvisel a roppant hűségesen teljesítő, Adamo Fling Csordás Emillel. Június elején új topot futott Ambrosie Gielle Varga Sándorral, aki ha megtudná ismételni azt a formáját, megszorongathatja az első esélyű ügetőt. Csakúgy, mint a megbízhatóság mintaképe, Trencsén, aki harcban lehet az győzelemért, az idén már 2 közös versenyt nyerő hajtójával, Gyolai Zoltánnal a sulkyjában. Ha nem hibázik, Csikósnak is van olyan teljesítménye, amivel az élmezőnyben köthetne ki  Szokola László hajtásában.

16:30-kor indítják a Nyeretlenek Versenyének II. részét, ahol a friss import, Sharif Wood tavalyi novemberi formája alapján kimagaslik a mezőnyből Csordás Emillel, azonban két galoppja nem szól mellette. Ha a szerencse is Elinor Lady mellé áll, biztos ügetése révén, akár még egy dobogós helyezést is szerezhetne Angyal Andorral a sulkyjában. A javulást jelző, Nagyváry Andrea által hajtott Eccelenzatól, valamint a jó helyezéseket gyűjtő, Easy Bet és Horváth Zoltán párosától is eredményes szereplés várható.

A Kincsem Park Kupa IV. Futama Hendikep mezőnyét 17 órakor vezeti fel a startautó a 2500 méteres startvonalhoz. Zagato legutóbb nyerni tudott Erdei Péterrel és vélhetően a hosszútáv sem okoz neki gondot, így favorit esélyt képviselnek. Megszorongathatják az első esélyt többen is, legyen akár szó a remek formában lévő Universal Boy és Gyolai Nikolett párosáról, valamint az eredményes duót alkotó, Ultimate Force-ról és Takács Eszter Cseperéről, valamint Zénó Bokoról, ha Mészáros Patrikkal is ismételni tudná utolsó formáját.

Az idei Derby nyerő, Devoted anyjáról, a Wale-ről elnevezett futamban is jó esélyt képvisel a Csordás Emil által idomított Zóna, aki kis pihenője után, kedvező hendikep számmal tért vissza. Big Ben Pax jó nemzetközi lovak között futott remek időt, ha újra hasonlót futna, megnehezíthetné a favorit dolgát Kolozsi Sándor hajtásában. Acélos Fiút most idomárja hajtja, küzdelemben lehet a győzelemért, csakúgy, mint a legutóbb amatőrrel is nyerni tudó Uptown Boy M, aki szintén trénere kezében indul.

A nap záró futama a sokszoros kiemelt verseny győztesről, Milliondollar Lux-ról elnevezett hendikep lesz, ahol Australian Gold és Pekker György párosáé lehet a győzelem, azonban figyelnie kell a Gyolai Nikolett által hajtott Titus Liviusra, aki nagyot hajrázott utolsó versenyében majdnem elkapva a favoritot. Chicago június végén futott topot, azzal a teljesítményével itt is küzdelembe várható idomárjával, Nagy Ferenc II.-vel.

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS