/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Újabb import a Prolongo istálló színeiben

Az elmúlt hétvégén, a Kincsem parki kiemelt versenynapon köttetett meg az üzlet, mely alapján a Prolongo Import – Export Kft tulajdonába került a svéd tenyésztésű, Robert Gramüller idomításában álló ötéves pej kanca, Faith Trot. A pedigréjét nézve az apai oldalon a klasszis, számos francia – többek között Prix d’ Amerique – kiemelt versenyt nyerő, 10,3-as rekordú, Readly Express-t találjuk, melynek az extraklasszis, Ready Cash volt az apja. Az anyai oldalon egy amerikai tenyésztésű, 12,0 rekordú kancát is láthatunk.
Faith Trot négyéves koráig Svédországban versenyzett, ahol addig rövidtávon, autóstartra 12,4-et ügetett, középtávra, szintén autóstartra pedig 13,6-ot. A svédországi versenyüzem erősségét mutatja, hogy ezen időszak alatt nem tudott versenyt nyerni szülőhazájában, de több németországi kiruccanása alkalmával két versenyt be tudott húzni.


A 2023-as évet már Németországban, Robert Gramüllernél kezdte, az elmúlt hétvégéig nyolcszor is elsőként haladt át a célvonalon, melyek között két olaszországi – egy bolognai és egy modenai -győzelmet is a magáénak tudhat. A tizenegyedik sikerét már „prolongos” színekben aratta az elmúlt vasárnap Badenben, ahol az augusztus 19-én Berlinben lefutásra kerülő, Super Trot Cup egyik előfutamát nyerte meg új egyéni rekorddal 13,5-ben 2100 méteren, mellyel kvalifikálta magát a döntőre. Erre a berlini, 70 000 EUR összdíjazású nemzetközi versenyre Badenen kívül, Wolvegából, Jägersro-ból, és Berlinből lehetett kvalifikálni, és az első három helyezett jutott tovább. Bár a verseny távja 2500 méter lesz, a látott stílus alapján lehet keresni valója abban a társaságban is. Sok sikert kívánunk a döntőre!
Itthon a tervek szerint a Marschall József Emlékversenyben láthatjuk először futni a kitűnő importot.

SHARE THIS