/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyarok a Női Amatőrlovas Világbajnokságon

Folytatódik a FEGENTRI Női Amatőrlovas Világbajnokság, melynek keretében ismét magyar hölgyekért izgulhatunk, nemzetközi versenytereken. Augusztus 21-én, hétfőn Dickinson Judit száll nyeregbe Ostendben a Hippodrome Wellington gyepén, amely a belga Nyugat-Flandria tartományban, az Északi-tenger mentén fekszik. Szeptember 9-én pedig már Éles Virág utazik az Elba-partjára, hiszen a sorozat magdeburgi állomásán lesz érdekelt Németországban, a Szász-Anhalt szövetségi tartomány fővárosában. A Derby-hétvégén, a világbajnokság hazai etapján egyébként éppen egymás mögött zártak a Jeles Eszter Emlékverseny – HORZE-FEGENTRI Női Amatőrverseny Hendikep első két helyén, May Grey Dancer és My Little Zazou társaként.

A hazai amatőrlovasok egyik legnagyobb támogatója idén is a versenyszervező, a Kincsem Park és persze minden lovas. Az Amatőrlovas Egyesület éves FEGENTRI tagdíját a Kincsem Park állja, többek között a lovasok által befizetett büntetésekből.

A FEGENTRI sorozat a Kincsem Parkba is visszatér, méghozzá a Nemzetközi Ló és Agárverseny és Food Truck Shown, ahol ezúttal egy mix futamot rendeznek – férfi és női lovasok részvételével. Körvonalazódni látszik a mezőny is, amelyben négy külföldi indulóra számíthatunk:

Matyas Luka, Csehország
Eireann Cagney, Nagy-Britannia
Lenka Rajova, Csehország
Ruth Dudfield, Írország

Közülük talán Matyas Luka tűnik a legnagyobb ellenfélnek, hiszen jelenleg a második helyen áll az urak világbajnokságának összesített táblázatán. Reméljük, a magyar színeket képviselő lovasaink is szép sikerekkel gazdagodnak!

-KD-

SHARE THIS