/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Derby helyezettek visszavágója a Szent István Díjban

Államalapításunk ünnepén ismét fordított hétvégére kerül sor, így a Nemzetközi Ló és Agárverseny és Food Truck Show előtt, szombaton várjuk a telivérek szerelmeseit egy komoly presztízs csatát ígérő galopp programmal. A nap legrangosabb versenyében, a Szent István Díjban vívhat visszavágót a 101. Magyar Derby két dobogósa, Lord Winter és Real Hope. Már a start pillanatától érdemes lesz őket figyelni, hiszen egymás mellől vághatnak neki a 2200 méteres távnak, előbbi Kelemen Zénóval, míg utóbbi állandó lovasával, Benkő Ádámmal. Euraquilo magabiztosan duplázott, így gyepen is ellenfele lehet a fiataloknak, Delikát stílusos visszatérése után még elég tartalékkal rendelkezhet a frontba kerüléshez, a stabil Elit Class és jobb formájával Tulsa is helyezéshez juthat, míg Punto Banco két lemaradás után javíthat.

A sprinterek közt Ultra Pont vehet revansot Oligarcha ellen az 1200 méteres Augusztusi Díjban, most közelebb várhatóak egymáshoz, de Kreka István sárga ménjében maradhatott még annyi, hogy duplázzon. Mellettük a folyamatosan javuló Arabika és az idén kiegyensúlyozottan teljesítő Keszkenő jelentkezhet be a dobogóra, de az ismét rövidebb távra visszavett Sugarbird is döntőbe kerülhet.

A nyolc futamos délutánon több kiegyenlített hendikepet is találunk, valamint ismét pályára lépnek a nyeretlen kétévesek és újra összecsapnak az amatőr lovasok is. Az első futam 14 órakor indul!

-KD-

SHARE THIS