Eternal Flame és Fabrice a vasárnap legjobbjai

Hihetetlen hőségben nyújtott kiváló teljesítményt vasárnap, az ügető szakág színe java. A nap hősei a legfiatalabbak közül Fabrice és Fazekas Imre volt, míg a a Szent István Díjban kisebb hibája ellenére Eternal Flame Jozé Sagajjal aratott könnyű győzelmet. A versenynapon még Kolozsi Lászlónak, Veljko Mazsitynak, Hajnal Tibornak, Lakatos Árpádnak, a meghívottak közül Vidák Jánosnak, Gyolai Zoltánnak valamint Juhász Balázsnak sikerült 1-1 elsőséggel növelnie a győzelmeinek számát, Fazekas Imre pedig Digital Races-nek köszönhetően duplázni tudott.

A nap első futamában a jó esélyű Eden CD (Kolozsi László) haladt át elsőként a célvonalon, aki mögött ismét hiba nélkül futott, Etalon N (Csordás Emil) lett a második. Harmadik helyre a térhátrányból induló Elegáns Hölgy (Fejszés Kitti) ért fel.

Daytona Spav (Veljko Mazsity) tovább javult, és ezzel megszerezte élete ötödik sikerét, így hibátlan maradt a Kincsem parki mérlege. Óriási meglepetésre Aerodynamics (Búrány Adrián) jött nagy hajrával és lett második, a harmadik helyet Enrico Fling (Fazekas Imre) szerezte meg.

Charming Boy (Hajnal Tibor) remek formáit egy szép győzelemmel koronázta meg, aki mögött Be Happy (Márton Lajos) és Farya BD (Garai Gábor) lettek a helyezettek.

A nap negyedik futama vélhetően emlékezetes marad Lakatos Árpádnak, hiszen Beyond The Limits kocsijában szerezte meg karrierje 100. győzelmét. Nagyon támadta Zsofesz (Jozé Sagaj), de most meg kellett elégednie az ezüstérmet jelentő hellyel. Harmadikként Csípkedd Magad! (Tänczer Tamás) haladt át a célvonalon.

A legifjabbak idén az “F” betűsök, akik közül is Fazekas Imre növelte a kiemelt győzelmeinek számát, hiszen Fabrice-val az utolsó métereken lehajrázta a sokáig vezető Fantastic Love-ot (Balogh Bernadett). Remekül hajrázott Fendi (Juhász Balázs) is, így ő szerezte meg a bronzérmes helyet.

A 2023-as Szalay János Emlékverseny győztese Fabrice volt Fazekas Imrével

 

A meghívásos futamban Zénó Boko kocsijában Vidák János tudott győzni, aki mögött Winos SB Lakatos Attilával, valamint újonc hajtójával, (Gódor Dávid) Vezér szerzett egy harmadik helyet.

A napi főversenyben, a Jungfrau Díjban Digital Races (Fazekas Imre) tért vissza a próbafutamát követően egy szép győzelemmel. Őt a tavalyi Év Lova Bonaparte Boss (Veljko Mazsity) követte, akit Unno del Duomo (Goran Zolnaji) követett.

A Varga Lajos Emlékversenyben az amatőröké volt a főszerep. Vinifera M realizálta jó esélyét Gyolai Zoltánnal, és könnyen nyerték a futamot. Briliáns BD (Fazekas Andrea) lett a második, míg harmadikként Unique (Rapcsó Balázs) ért át a célvonalon.

A versenynap második kiemelt versenyében Eternal Flame sétálta le a mezőnyt Jozé Sagajjal. Őt a 60 méteres térhátrányból futó Catania R. (Marko Slavic) követte, aki mögött a hároméves évjáratot képviselve, El Diablo (Juhász Balázs) ért célba.

A nap utolsó futamát Acélos Fiú (Juhász Balázs) húzta be, akit a sokáig vezető Saya Best CD (Kolozsi László) követett, majd óriási hajrával Gigant Wings (Vezér Emese) lett a bronzérmes.

 

Folytatás szeptember első hétvégéjén, VASÁRNAP, a Marschall József Emlékversennyel és a 109. Hungária Díjjal, a Food Truck Show keretein belül!

Fotó: Péter Réka

 

 

SHARE THIS