/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Szuka Díj 2023

18-án pénteken összesen kilenc futamban álltak starthoz az agarak, a 2023-as Szuka Díj Döntővel koronázva meg az estét.

S2/S3 kategóriában három újonc is debütált a tapasztalt agarak mellett – Giselle, Diamond és Champ Junior -, a futamot azonban az idő közben új tulajdonba és tréningbe került Google (Uniqueness Google) nyerte, egy század másodperccel versenytársa, Olimpia előtt érve célba, egy idei harmadik és ötödik helyezés után. Befutási ideje: 17.45 (S2)
Befutási sorrend: Google (6) – Olimpia (1) – Giselle (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szlezák Richardnak!

S1/S2-es kategóriában két futam is indult, melyből az elsőben Feri (Stemgrove Lucifer), aki két és fél hónapot hagyott ki a versenyzésből bomba formában tért vissza, amivel be is húzta élete első győzelmét egy nagyon szép és izgalmas küzdelmet követően. Befutási ideje: 17.34 (S2).
Befutási sorrend: Feri (1) – Gallardo (5) – Zserbó (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Kocsis Tamásnak!

A második S1/S2-es futamban a rangidős, öt és fél éves Sky (Fehérhegyi Futó Sky) brillírozott, sorozatban másodszor utasítva maga mögé nála jóval fiatalabb versenytársait. Befutási ideje: 17.51 (S2).
Befutási sorrend: Sky (3) – Hurrikán (1) – Dominika (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tóth Zsoltnak!

S1-es kategóriában az utoljára Magyar Derby-ben, 480 méteren indult Nico (Tico Fless Nico) győzedelmeskedett, aki végig gyönyörűen tartotta a külső ívet, melyről egy nagyon szép 16.92-es (S1) idővel ért célba messze a többiek előtt, megszerezve ezzel idei első dobogós helyezését.
Befutási sorrend: Nico (6) – Hancock (3) – Iron Lady (1)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Demjén Tamásnak!

A sprinterek nyílt osztályos futamában, S0-ban hat nagyágyú állt starthoz egymás ellen, köztük a múlt heti hármas befutó agaraival, Tamo Blakkel, Bélával és Komival. Ezúttal Béla (Stemgrove Bale) bizonyult a leggyorsabbnak, aki az első kanyarig komoly csatát vívva Rioval tört az élre, ahonnan azonban már nem lehetett megfogni, így ő nyerte a futamot a nap legjobb, 16.90-es (S0) sprint idejével.
Befutási sorrend: Béla (4) – Devon (5) – Komi (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának Baranyai Márknak, valamit trénerének, Baranyai Ádámnak!

480 méteren mindössze két kategória futam indult ezen az estén. Az elsőben, A2-ben egy-két szoros csatát és némi tülekedést követően World (Diabolical World) tudott a legjobban érvényesülni, így egy 30.77 (A3)-as befutási idővel megszerezte idei második győzelmét.
Befutási sorrend: World (3) – Murcielago (5) – Boris (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának Tóth Zsoltnak, valamit trénerének, Vadi Barbarának!

Nyílt osztályban, AA0-ban Best kivételével a múlt heti mezőny állt újra starthoz egymás ellen, ami fölött Alexander zsinórban másodszor is győzelmet aratott, megspékelve az örömöt egy 0.07 százados időeredmény javulással is. Befutási ideje: 28.85 (AA0).
Befutási sorrend: Alexander (3) – Cannonball (1) – Dark Star (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak Koltai Zsófinak és Baranyai Márknak!

A szukák idei kétfordulós megmérettetésében a múlt heti elődöntő futamokból tizenkét agár jutott tovább, hogy hatan a Consolation, hatan pedig a Döntő futamban mérjék össze újra gyorsaságukat. A Consolation futam indulói; Etta, Füge, Jean Grey, Ciklon, Queen és Odile közül Füge került ki győztesen, aki mindössze egy hónapja kezdett csak el edzeni a 480 méteres távra. A futamot szinte teljes egészében Etta vezette, szorosan mögötte Fügével, akinek a célegyenesben sikerült az élre törnie és a nagyon szoros befutó hármast megelőzve megnyernie idei harmadik versenyét. Befutási ideje: 29.74 (A1).
Befutási sorrend: Füge (2) – Jean Grey (3) – Ciklon (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Dobos Mártonnak!

Az este fénypontja, az Szuka Díj Döntő előtt pár perccel külön fokozva az amúgy is pattanásig feszült idegeket szinte szó szerint leszakadt az ég, ezért mind az indulók, mind a közönség kénytelen volt behúzódni egy időre az eső elől, így a futam indulói; Shine, Stacey, Lucy, Lucifera, Lisszabon és Blue Bell közel fél óra várakozás után állhattak csak be a startgépbe. Stacey, a futam favoritja már az első egyenes végére átvette a vezetést a mezőny fölött, amit nemcsak, hogy tartani, de egyre növelt is tudott a célig, megnyerve ezzel a 2023-as szezon Szuka Díj Döntőjét. Befutási ideje: 28.61 (AA0)
Befutási sorrend: Stacey (2) – Lucy (3) – Lisszabon (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Narcisa Izvorannak és Petz Viktóriának, valamint trénerének Petz Lászlónak!

Fotók: https://akutyafotos.hu/

SHARE THIS