/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A 2023-as Lyreen Mover Díj győztesei

A háromnapos őszi Nemzetközi Food Truck Show első napján pénteken Lyreen Mover, alias Drogbának állítunk emléket évről évre. Drogba egyedüli magyar tréningben lévő agárként jutott be 2010-ben az Angol Derby-be, ahol veretlenül menetelt végig az öt elődöntő futamon, majd a döntőben második helyen végzett. Az emlékversenyen az idei évben összesen tíz futamban indultak a nevezett agarak.

S2/S3 kategóriában három újonc is starthoz állt; Sirius, Ray és Mary, azonban a futamot egy nagyon szoros hajrát követően 0.04 ezred másodperccel Sirius előtt Conamera nyerte meg, aki utoljára június elején futott sprint távon. Befutási ideje: 17.18 (S1)
Befutási sorrend: Conamera (2) – Sirius (1) – Bahama (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Bodog Abelnek!

S2-ben két futam indult az este, melyből az elsőben a Homokvihar Kennel két indulója, Hurrikán és Murcielago küzdött egymással az utolsó métereken az első helyért, amelyet 0.01 század másodperccel Hurrikán nyert meg, megszerezve ezzel idei második győzelmét. Befutási ideje: 17.15 (S1)
Befutási sorrend: Hurrikán (2) – Murcielago (3) – Diamond (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Szajka Kálmánnak!

A második S2-es futamban öten indultak a győzelemért, köztük három fiatal újonccal, akikből kettőnek, Jarvisnak és Sunshine-nak ez volt élete első versenye. A versenyt a célegyenesben egyre nagyobb fölényre tevő Jarvis nyerte meg, aki nem mellesleg a 2020-as Magyar Derby Döntő győztes, Pride of Hungary kölyke. Befutási ideje: 16.81 (S0)
Befutási sorrend: Jarvis (4) – Champ Juniour (5) – Misa (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Bodrogi Margarétának!

S1/S2 kategóriában Mayki visszatérését láthattuk, aki legutóbbi ötödik helyezése után ismét remekelt egy nagyon szép hajrát követően, bezsebelve idei második aranyát. Befutási ideje: 17.01 (S1).
Befutási sorrend: Mayki (1) – Cherokee (4) – Sky (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Tőzsér Tamásnak!

S1-es kategóriában is egy fantasztikus izgalmas futamot láthattunk, amiben Lady Gaga, a futam egyetlen újonca és Hancock teljesen külön szakadva a mezőny többi tagjától külön csatát vívtak, melynek győztese célfotóval, 0.02 ezred másodperccel előbb lépve át a célvonalat Lady Gaga lett, a nap második első versenyes dobogósa. Befutási ideje: 16.86 (S0)
Befutási sorrend: Lady Gaga (4) – Hancock (1) – Füge (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, a Baranyai Családnak és trénerének, Baranyai Ádámnak!

S0/S1-es kategóriában, a nap utolsó sprint futamában Béla egy magabiztos start-cél győzelemmel duplázott két héttel ezelőtti győzelmét követően, és a nap legjobb sprint idejével ismét dobogóra állt, a Baranyai fivérek legnagyobb örömére. Befutási ideje: 16.63 (S0)
Befutási sorrend: Béla (4) – Devon (3) – Pablo (5)
Szívből gratulálunk tulajdonosának, Baranyi Márknak és trénerének Baranyai Ádámnak!

Szokásunktól eltérően a nap kiemelt futamát ezúttal nem az este legvégére tettük, így a soron következő verseny maga a Lyreen Mover Díj volt, hat kiemelkedő, nyílt osztályos agár megmérettetése. A futam kimenetele majdnem tökéletesen követte a papírformát, hiszen Stacey és Alexander óriásit küzdött egymással az első helyért, de Stacey-t, a 2023-as Szuka Díj győztesét, aki mind az elődöntőt, mind a döntőt megnyerte augusztusban nem lehetett megfogni, ő lépte át a célvonalat elsőként, század másodpercre megismételve legutóbbi befutási idejét; 28.61 (AA0). A kilenc éve megrendezésre kerülő emlékverseny dísztakarójának átadásával a X. kerületi polgármester, D. Kovács Róbert tisztelte meg a győzteseket, az idén útjára indult bronz vándorserleget – mely Lyreen Mover lábról lett megmintázva -, pedig Tenczel Gábor, Drogba egykori trénere és tulajdonosa, a kupa felajánlója adta át a boldog tulajdonosoknak; Narcisa Izvorannak és Petz Lászlónak.
Befutási sorrend: Stacey (2) – Alexander (4) – Lucky (6)
Szívből gratulálunk az újabb győzelemhez az egész Petz családnak!

Bár azt gondoltuk az izgalmakat már nehéz fokozni, a versenynap messze nem ért véget, és izgalomban is bőven volt még részünk, a soron következő három futamban.

A0 kategóriában öt agár állt starthoz. A verseny nagy részében úgy tűnt nem kérdés ki lesz a győztes, hiszen Lucifera egy szenzációs startot követően végig vezette az egész mezőnyt, azonban Shine, az utolsó helyről fokozatosan egyre jobban fölzárkózva az élmezőnyhöz az utolsó pár méteren olyat húzott, amivel mindenki legnagyobb meglepetésére meg tudta nyerni a futamot. Befutási ideje 29.05 (AA0).
Befutási sorrend: Shine (2) – Cannonball (1) – Queen (6)
Szívből gratulálunk újfent a Baranyai Családnak a nap harmadik győzelméhez!

A1-es kategóriában szintén egy nagyon izgalmas versenynek lehettek szemtanúi a kitartó nézők, hiszen Rio, aki az idei évben most állt első ízben 480 méteren starthoz már az első pár méteren átvette a vezetést, és ahogy mondani szokta starterünk “utcahosszal” magabiztos stílusban vezette a mezőnyt, azonban szinte szó szerint az utolsó két méteren kifogyott belőle az erő, amit a mögötte rakétaként közeledő Ciklon ki is használt és 0.02 század másodperccel Rio előtt lépte át a célvonalat, megnyerve idei második versenyét. Befutási ideje: 29.21 (A0)
Befutási sorrend: Ciklon (1) – Rio (2) – Jean Grey (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Labancz Zsuzsának!

Az este utolsó versenyében A2-es kategóriában álltak starthoz a futam indulói. Mózes, egy erős start után az első kanyarhoz érve átvette a vezetést a mezőny többi tagja fölött, amit a verseny egész távján tartani is tudott, megnyerve a futamot. Ezzel a győzelemmel Mózes idén harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára, némiképp kárpótolva is büszke gazdáját Rio “hajszálon múlt” győzelméért. Befutási ideje: 29.31 (A0).
Befutási sorrend: Mózes (1) – Panthera (4) – Worl (3)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Baglyos Ferencnek!

Fotók: https://akutyafotos.hu/

SHARE THIS