Német duplázás a kiemelt versenyekben

A Kincsem+ TUTI Nemzetközi Ló és Agárverseny és Food Truck Show harmadik napján, azaz vasárnap az ügetőké volt a főszerep, ahol káprázatos futamokat produkáltak az induló lovak és hajtóik. A versenynap két kiemelt versenyét, a Nemzeti Ügető Liga hetedik és nyolcadik állomását Robert Gramüller idomítottjainak sikerült behúznia, hiszen a 9 millió forintos összdíjazású Marschall József Emlékversenyt, a tavalyi Német Ügetőderby győztesének, Days of Thunder-nek (S.J.’s Caviar – Donatella Comtesse) sikerült behúznia Christoph Schwarz-cal a kocsijában, remek 1.13,1-es időben. Őt Lozano Boko (Christoph Fischer) követte, majd a magyar tulajdonban lévő, Faith Trot (Fazekas Imre) ért fel még a dobogóra.

Alig egy órát kellett várni a következő nagyversenyre, a 109. Hungária Díjra, ahol Perfecto (Love You – Bright Light BR) és Christoph Schwarz duplázott 1.16,2-es időben nyertek. A ló és hajtója kapcsán abszolút érdekesség, hogy 2022-ben is ők győztek, de akkor 2560 méterről fordulva sikerült ez, korosztályos pályarekordban. Az ezüstérmes helyet óriásit hajrázva a szlovén vendég, Duc de Connee (Varga Sándor) szerezte meg, míg a harmadik helyre, a szerb idomítású, tenyésztésű és tulajdonú, Stan Getz A.T. (Peter Zadel jun.) érkezett meg.

Days of Thunder trénere Robert Gramüller és felesége, hajtója Christoph Schwarz valamint a kiváló ötéves mén lovásza, Fábián Imre a visszahajtásnál

 

A 109. Hungária Díj nyerője Perfecto volt Christoph Schwarz-cal, 2600 méteren 1.16,2-es időben

 

Izgalmas tandemkocsi versenyek is színesítették a napot, ahol profi hajtókkal karöltve celebek és civilek szálltak harcba az győzelemért. Elsőként a celeb ügettek a pályára, ahol Zóna mögött Szuper Levente és Csordás Emil haladták át elsőként a célvonalon, őket Australian Gold kocsijában Csillag Zsuzsanna és Vezér Emese triója követte, akik így  ezüstérmesek lettek, míg harmadik helyre Donia d’Aunay-t hajtva Harsányi Levente és Weber Zsolt értek fel.

 

A civil tandem verseny is izgalmas finissel zárult, hiszen némi meglepetésre ZimmeZoom kocsijában Manyák Csabának és Fazekas Imrének sikerült elsőként áthaladni a célvonalon. Mögöttük nagyot hajrázva, Uptown Boy M mögött ülve Morvai Eszter és Erdei Péter lettek a második helyezettek, míg a dobogó alsó fokára Anikót hajtva Kis-Ádám Beatrix ért fel Weber Zsolttal.

 

A hivatalos versenyek sem hagyták izgalmak nélkül a közönséget, hiszen az első futamban szoros finisben, végül Etalon N (Csordás Emil) utasította maga mögé a mezőnyt és könnyen nyerte a futamot. Őt Eurydice (Márton Lajos) és Elthon John A.T. (Zoltan Ozvar) követte.

Fél óra múlva a Fekete László Emlékversenyben My Dyla LV (Kolozsi László) elképesztő gyorsasági fokozatba kapcsolt a befutóra érve, és pont akkor volt elől, amikor kellett, hiszen fél hosszal megelőzve mindenkit haladt át elsőként a célvonalon. Kolozsi László duplán örülhetett, hiszen másik idomítottja, Saya Best CD (Papp István) lett a bronzérmes, előtte pedig a felvonulásnál durva hibát vétő, King of Santana (Christoph Schwarz) lett a második.

A nap harmadik futama Enrico Fling (Fazekas Imre) sikerével zárult, aki idén így már az ötödik elsőségét húzta be ebben a futammal. Őt Cherie Bella M (Marko Slavic) követte, aki egy újabb második helyezéssel gazdagodott így, harmadik helyezett pedig Erzsébet Királynő (Márton Lajos) lett.

A tiszteletdíjas Sárközy Mária Emlékverseny Hendikepben az egyik esélyesnek, Atom Makinak (Kovács József) sikerült győznie, ezzel leszorítva a jobb pénzdíjas helyre Vakarcs RG-t (Lakatos Csaba), valamint Bosphorus N-t (Hegedűs Tamás).

A Kincsem + Tuti Hendikepben korát meghazudtoló módon és stílusban, Pálinka (Nagy Ferenc II.) múlta felül a mezőnyt, aki mögött Boszi (Kolozsi László) lett a második helyezett, harmadikként pedig Farinelli (Ifj. Veres László) ügetett át a célvonalon.

A nyolcadik futamban az idősebb sprinterek futamában egy újabb elsőséget szerzett Digital Races (Fazekas Imre), akit mögött Cardenas Baba (Goran Zolnaji) lett az ezüstérmes, a harmadik helyre pedig Zante Font (Juhász Balázs) érkezett meg.

Az Amatőr Kupa 5. állomását is behúzta Takács Eszter Cseperke Ultimate Force-szal, így három elsőséggel bebiztosította 2023-ban a Kupa győzelmét. Zippy Boy (Fazekas Andrea) legutóbbi győzelme után sem okozott csalódást, hiszen ebben a futamban második lett, míg harmadik helyezett a szintén esélyes, Zoom Photo (Pekker György) lett.

A háromnapos meeting utolsó lóverseny futamában, a NÚSZ Hendikepben favorit siker született, hiszen Anybody (Csordás Emil) könnyen abszolválta a feladatot, és biztosan nyerte a versenyt, amely egyben idei negyedik közös első helyüket jelentette számukra. Második helyre a hasonló jó esélyt képviselő Szilvás (Nagy Ferenc II.) ért fel, míg a harmadik Zsóka (Márton Lajos) lett.

 

Folytatás jövő héten, SZOMBATON az ügetőn!

SHARE THIS